Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Valuta: euro zakt weg na hogere start
Beeld: ABM Financial News

Valuta: euro zakt weg na hogere start

(ABM FN-Dow Jones) De euro/dollar stond maandag lager, na een hogere opening, terwijl de aandelemarkten in Europa een verdeeld beeld laten zien.

De euro/dollar noteerde richting het einde van de ochtend 0,2 procent lager op 1,0827.

Eerder maandagochtend steeg de euro/dollar nog, nadat de markt in toenemende mate incalculeerde dat de Federal Reserve woensdag zal hinten dan een renteverlaging dichterbij komt.

Vrijdag werd het rapport over de gezinsbestedingen in de Verenigde Staten gepubliceerd en dat "versterkte een marktnarratief dat rekent op een renteverlaging van de Fed", stelde Deutsche Bank.  

De markt verhoogde de verwachting voor de renteverlagingen in de rest van het jaar met 5,9 basispunten tot 68 basispunten in de afgelopen week, waarvan 1,3 basispunt op vrijdag, merkten analisten van Deutsche Bank op.

Het is echter ook mogelijk dat de centrale bank slechts een renteverlaging in september signaleert, zonder zich daar op vast te leggen, volgens Deutsche Bank.

Bank of America denkt ook dat "de Fed nog niet zo ver is."

Afgelopen week daalde de euro met 0,25 procent tegenover de dollar, en de afgelopen twee weken met 0,6 procent. Sinds begin dit jaar staat de euro 1,63 procent lager ten opzichte van de dollar.

Monex Europe verwacht weinig beweging in de euro in de komende weken.  

Economisch nieuws is er maandag niet. Dinsdag zijn er economische groeicijfers voor de eurozone, cijfers voor het consumentenvertrouwen in Europa en de VS en een Duitse inflatiecijfer.  

Woensdag volgen een rentebesluit van de Bank of Japan, meer Europese inflatiecijfers en diverse Amerikaanse indicatoren, gevolgd door een rentebesluit van de Fed woensdagavond. Donderdag is er ook een rentebesluit van de Bank of England. Er wordt gerekend op een Britse renteverlaging met 25 basispunten door Bank of America, en een renteverhoging met 25 basispunten door de Bank of Japan, hoewel beide verwachte besluiten 'kantje boord' zullen zijn.

Ook zijn er inkoopmanagersrapporten voor de industrie en de dienstensectoren in diverse landen eind deze week en vrijdag is er het Amerikaanse banenrapport.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.