Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Beursblik: hoger resultaat DSM-Firmenich verwacht
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: hoger resultaat DSM-Firmenich verwacht

(ABM FN-Dow Jones) DSM-Firmenich heeft in het tweede kwartaal van 2024 een licht hogere omzet behaald op jaarbasis, terwijl het aangepaste EBITDA-resultaat vermoedelijk ook flink is gestegen. Dit is de verwachting van door Vara Research geraadpleegde analisten.

Deze analisten rekenen voor het tweede kwartaal gemiddeld op een aangepaste EBITDA van 498 miljoen euro, bij een omzet van 3,13 miljard euro. De autonome omzetgroei zou zijn uitgekomen op 3,9 procent.

In het tweede kwartaal van 2023 behaalde DSM-Firmenich een omzet van 3,03 miljard euro en een aangepaste EBITDA van 408 miljoen euro.

In de eerste drie maanden van 2024 boekte DSM-Firmenich een omzet van 3,1 miljard euro en een aangepast resultaat van 463 miljoen euro.

UBS verwacht voor het tweede kwartaal een omzet van circa 3,15 miljard euro, goed voor een autonome omzetgroei van 4,6 procent, vooral dankzij een volumegroei van 6,0 procent en ondanks 1,4 procent lagere prijzen, zei de Zwitserse bank onlangs.

Kepler Cheuvreux denkt dat de stijgende vitamineprijzen en een aantrekkende vraag gunstig zullen uitpakken voor DSM-Firmenich. De analisten houden dan ook rekening met een sterke winstgroei op jaarbasis in het tweede kwartaal.

Een verhoging van de outlook lijkt daarbij onvermijdelijk, maar dit wordt door de markt ook al verwacht, aldus Kepler.

Bij de cijfers over het eerste kwartaal herhaalde DSM-Firmenich de verwachting dat de aangepaste EBITDA dit jaar uit zou moeten komen op minstens 1,9 miljard euro.

Analisten gaan voor 2024 uit van een aangepaste EBITDA van ruim 2,0 miljard euro.

Outlook

Kepler verwacht dat het momentum vanaf begin 2025 gunstiger wordt.

Begin juni hield DSM-Firmenich een beleggersdag, hetgeen volgens Deutsche Bank het vertrouwen in het winstmomentum van het bedrijf bevestigde.

DSM-Firmenich gaf bij de beleggersdag aan dat het de komende jaren sneller wil groeien door te focussen op activiteiten met hoge marges en sterke groei in de segmenten Nutrition, Health en Beauty en door innovaties.

Het strategische plan en de doelstellingen van het speciaalchemiebedrijf lopen tot en met 2028, wat voor sommige beleggers wel erg toekomstgericht is. Deutsche Bank benadrukte echter dat het management zich sterk inzet om al in het lopende jaar resultaten te boeken.

Onlangs werd bekend dat DSM-Firmenich zijn MEG-3 visoliebedrijf heeft verkocht aan KD Pharma.

"Na de op 3 juni aangekondigde herziening van de strategische portefeuille heeft DSM-Firmenich besloten om geen prioriteit meer te geven aan bepaalde bedrijfssegmenten, waaronder MEG-3", zei het bedrijf in reactie op de desinvestering.

Het speciaalchemiebedrijf publiceert dinsdag voorbeurs de cijfers. Het aandeel steeg maandag licht op 111,40 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. DSM-Firmenich verkoopt visoliebedrijf aan KD Pharma
  2. Aangescherpte focus DSM-Firmenich zal leiden tot hogere waardering

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DSM FIRMENICH AG kopen verkopen

50% zegt kopen

2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.