Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Philips uitblinker op groen Damrak
Beeld: ABM Financial News

Philips uitblinker op groen Damrak

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is de week vooralsnog goed begonnen, met een koerswinst voor de AEX van 0,4 procent op bijna 910 punten.

Vandaag is een rustige beursdag, zeker als we kijken wat de komende dagen aan cijfers te bieden heeft.

Naast een lawine van bedrijfsresultaten is ook de macro-agenda goed gevuld en komt de Amerikaanse Federal Reserve woensdagavond met een rentebesluit.

Op basis van de inflatiecijfers van afgelopen vrijdag stelde ING dat de desinflatietrend in de VS intact is en de Fed in september de beleidsrente voor de eerste keer in de huidige cyclus zal verlagen.

Woensdag zal de Fed vermoedelijk "gaan beloven", dat de rente in september wordt verlaagd, verwacht investment manager Simon Wiersma van ING.

Inmiddels vordert het cijferseizoen. Van de 206 bedrijven uit de S&P 500 index die tot nu toe kwartaalcijfers hebben gepresenteerd, heeft bijna 79 procent de winstverwachting met gemiddeld 4,7 procent overtroffen. "Een prima score tot nu toe en, in combinatie met prima vooruitzichten, geen reden om bezorgd te worden over hoogtevrees", aldus Wiersma.

De euro/dollar noteerde maandagochtend licht lager op 1,0835. De olieprijzen daalden licht, ondanks de toegenomen spanningen tussen Israël en Libanon na een dodelijke raketaanval van Hezbollah dit weekend.

Stijgers en dalers

De cijfers van Philips werden met gejuich ontvangen. Het aandeel steeg 11 procent. ING sprak van een sterk kwartaal en Jefferies wees op de meevallende marge.

Ook Shell en ArcelorMittal deden het goed met winsten van 1,4 en 1,1 procent.

De daling bij Universal Music Group, na de cijfers van vorige week, is nog niet gestuit. Het aandeel daalde maandag nog eens 2,5 procent. Besi werd 5,0 procent goedkoper en de kwartaalupdate van Heineken werd afgestraft met een verlies van bijna 8 procent. Analisten reageerden teleurgesteld op de cijfers van Heineken, dat een stevige afschrijving op het Chinese CR Beer moest melden.

In de AMX ging Allfunds 1,8 procent hoger. De CEO van Euronext zei in de Financial Times te blijven kijken naar overnames. In het verleden heeft het beursbedrijf eens een poging gewaagd bij Allfunds, dus mogelijk dat de woorden van de topman wat fantasie in de koers van Allfunds brengen. Allfunds komt dinsdag met cijfers.

AMG steeg 1,6 procent.

Flow Traders, vorige week al stevig afgestraft op de cijfers en het opschorten van het dividend, daalde maandag nog eens 1,7 procent. Just Eat Takeaway leverde 2,0 procent in.

Bij de smallcaps vielen Fastned en Ebusco op met winsten van 4,0 en 2,3 procent. Azerion en BAM verloren 3,8 en 5,8 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

50% zegt kopen

2 stemmen

AMX kopen verkopen

100% zegt kopen

2 stemmen

ASCX kopen verkopen

50% zegt kopen

2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.