Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Groene opening op Damrak in verschiet
Beeld: ABM Financial News

Groene opening op Damrak in verschiet

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat maandag een hogere opening tegemoet. Futures op de AEX stegen voorbeurs met 0,4 procent.

Vandaag en ook dinsdag is het nog relatief rustig. Dit verandert woensdag en donderdag, als veel bedrijven met cijfers komen en de Amerikaanse Federal Reserve met een rentebesluit komt. De verwachting is dat de Fed nog tot september wacht met het verlagen van de rente.

ABN AMRO verwacht meer bewegelijkheid op de financiële markten, maar blijft positief over aandelen, zo zei beleggingsstrateeg Ralph Wessels van ABN AMRO voor de camera tegen ABM Financial News.

 

Klik hier voor: ABN AMRO blijft positief over aandelen ondanks toenemende volatiliteit

"We verwachten dat de wereldeconomie in de tweede jaarhelft zal herstellen", aldus de beleggingsstrateeg.  Wel zal de kracht van de Amerikaanse economie wat afnemen, denkt hij.

Ook ondersteunen de bedrijfscijfers volgens ABN AMRO de aandelenrally. Vooralsnog zijn de cijfers beter dan verwacht. Toch is Wessels terughoudend. "We zien ook teleurstellende koersreacties op goede cijfers", aldus de strateeg, die denkt dat dit komt doordat de markt al een voorschot heeft genomen op goed nieuws.

"Op basis van ons economisch groeiscenario en de verwachting van lagere rentes, blijven wij gematigd positief over aandelen", aldus Wessels.

De euro/dollar handelde maandag op 1,0857.

Bedrijfsnieuws

Philips heeft in het tweede kwartaal van 2024 een hogere EBITA geboekt en zag de marge flink oplopen, maar de vergelijkbare omzetgroei was beperkt. Philips herhaalde maandag de outlook voor 2024.

Heineken heeft in de eerste helft van 2024 een fors hogere operationele winst geboekt, mede dankzij de Amerika's, hoewel de wereldwijde volumes daalden. Verder scherpte de brouwer de outlook voor 2024 aan en kondigde het bedrijf aan in de tweede helft flink meer te gaan investeren in marketing en sales.

Verder verlaagde Berenberg het koersdoel voor AkzoNobel van 85 naar 80 euro.

Slotstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag hoger geëindigd. De S&P 500 steeg 1,1 procent op 5.459,10 punten, de Dow Jones index won 1,6 procent op 40.589,34 punten en de Nasdaq sloot 1,0 procent hoger op 17.357,88 punten. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

75% zegt kopen

8 stemmen

AMX kopen verkopen

75% zegt kopen

8 stemmen

ASCX kopen verkopen

75% zegt kopen

8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.