Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Stijgende omzet bij Heineken verwacht
Beeld: ABM Financial News

Stijgende omzet bij Heineken verwacht

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in de eerste helft van 2024 de biervolumes autonoom zien toenemen op jaarbasis, terwijl de omzet nog harder groeide. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus. 

De biervolumes zijn afgelopen halfjaar volgens de analisten uitgekomen op 120,4 miljoen hectoliter, van 120,1 miljoen hectoliter in de eerste helft van 2023.

Dit zou een autonome volumegroei van 2,5 procent op jaarbasis betekenen. In het eerste kwartaal was nog sprake van een stijging van 4,7 procent.

In alle regio's was afgelopen halfjaar sprake van groei, volgens de consensus. Analisten rekenen op een plus van 3,1 procent in de Amerika's, een groei van 8,3 procent in Asia Pacific en een groei van 1,6 procent in Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa. In Europa zou de groei afgelopen zes maanden uitgekomen zijn op 2,0 procent.

De omzet in het eerste jaarhelft wordt door de analisten die bijdroegen aan de consensus geschat op 15,2 miljard euro, een autonome groei (beia) van 7,7 procent. In het eerste kwartaal van dit jaar kwam de omzetgroei uit op 9,4 procent.

In alle regio's was afgelopen periode sprake van een omzetgroei, verwachten de analisten. In de regio Afrika, Midden-Oosten en Oost-Europa wordt zelfs gerekend op een groei van 22,5 procent.

De operationele winst wordt door de analisten geschat op bijna 2,2 miljard euro in de eerste zes maanden. Dat zou een autonome stijging zijn van 13,2 procent.

Outlook

Bij de jaarcijfers sprak Heineken de verwachting uit dat de operationele winst dit jaar autonoom zal stijgen met een "laag tot hoog enkelcijferig" percentage. Die outlook werd bij de cijfers over het eerste kwartaal herhaald. “Ondanks een solide start van het jaar, kunnen we de gerapporteerde omzetgroei niet extrapoleren naar de rest van het jaar”, waarschuwde de brouwer toen. 

De autonome groei van de nettowinst zal lager liggen dan van de operationele winst, denkt de brouwer.

Voor 2024 rekent de markt op een omzet van 31,4 miljard euro, een autonome groei van 5,8 procent en een stijging van de operationele winst met 8,2 procent autonoom. De biervolumes stijgen dit jaar vermoedelijk met 2,8 procent autonoom, denken de analisten. 

Heineken opent maandag de boeken.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Heineken boekt fors meer winst
  2. Heineken: eindelijk weer volumestijging

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.