Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Cijferseizoen dendert voort - aandacht voor rentebesluit en banencijfers VS
Beeld: ABM Financial News

Cijferseizoen dendert voort - aandacht voor rentebesluit en banencijfers VS

(ABM FN-Dow Jones) Aankomende week dendert het bedrijfscijferseizoen voort met een aantal grote namen op de agenda en daarnaast zal er ook aandacht zijn voor het rentebesluit in de VS en dan vooral voor de bijbehorende toelichting van voorzitter Jerome Powell. Ook zullen beleggers oog hebben voor de ontwikkelingen op de Amerikaanse banenmarkt.

Maandag staan in Amsterdam Heineken en Philips geagendeerd en zal in Brussel Retail Estates de boeken openen. In de VS opent onder meer McDonald's de boeken.

Dinsdag overleggen DSM-Firmenich en Allfunds de cijfers en staan in Europa onder meer Airbus, L’Oreal en BP geagendeerd. In de VS staan Merck, Pfizer, Procter & Gamble, AMD, Microsoft, Starbucks en PayPal op de rol.

Woensdag worden de boeken geopend door Ebusco, JDE Peet’s, Just Eat Takeaway, Wolters Kluwer en AMG. Daarnaast gaat Heineken ex-dividend. In België staan Melexis, Ontex, Solvay,  Aedifica en GBL op de rol. In Europa publiceren onder meer Adidas, Deutsche Lufthansa en Siemens Healthineers de cijfers. In de VS is het aan Boeing, DuPont, Kraft Heinz, Mastercard en Meta om openheid van zaken te geven.

Donderdag is het opnieuw erg druk. In Amsterdam staan Aperam, ArcelorMittal, Fagron, Fugro, ING, Pharming, Shell en RELX op de agenda en later op de avond worden de boeken geopend door Galapagos. In België is het 's ochtends tijd voor AB InBev, Azelis, Fagron en Syensqo om openheid van zaken te geven. In Europa rapporteren onder meer BMW, Credit Agricole, Merck KGaA, Societe Generale, Volkswagen, Worldline en Barclays de cijfers. In de VS staan onder meer Moderna, DoorDash, Intel, Amazon en Apple op de agenda.

Ten slotte staan vrijdag IMCD en Brunel geagendeerd en heeft Envipco haar jaarvergadering. Ook zal Bpost de cijfers rapporteren en staat in Frankrijk Engie op de rol. In de VS staan onder meer de oliegiganten Exxon Mobil en Chevron geagendeerd.

Macro-economische agenda

Maandag is de agenda nagenoeg leeg. Dinsdag gaat de aandacht uit naar economische groeicijfers van meerdere Europese landen en de eurozone zelf. In Nederland staan de producentenprijzen geagendeerd evenals de inflatiecijfers in Duitsland. Ook krijgen we meer te weten over het consumentenvertrouwen in de gehele eurozone. In de VS is het dan tijd voor de Case Shiller huizenprijzen, de vacatures en het consumentenvertrouwen.

Woensdag beginnen we met de inkoopmanagersindex voor de industrie en diensten in China. Ook is er een rentebesluit in Japan. We krijgen ook meer te weten over de stand van de Nederlandse inflatie, de Duitse detailhandelsverkopen, de Franse inflatie, de werkloosheid in Duitsland en de inflatie in de gehele eurozone. In de VS is het dan tijd voor het banenrapport van ADP, de arbeidskosten, de inkoopmanagersindex Chicago, de aanstaande woningverkopen, de wekelijkse olievoorraden en zal in de avond de aandacht worden opgeëist door het rentebesluit van de Fed en de toelichting erop.

Donderdag is het de dag van de inkoopmanagers voor de industrie in veel landen. Ook zal er aandacht zijn voor de omzet van de detailhandel in Nederland en de werkloosheid in de eurozone. Ook staat het rentebesluit van de Bank of England op de agenda. In de VS krijgen we meer te weten over de wekelijkse steunaanvragen.

Ten slotte is vrijdag dan relatief rustig, waarbij alle aandacht zal uitgaan naar de cijfers over de Amerikaanse banengroei en werkloosheid. Ook staan de fabrieksorders nog op de rol.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

60% zegt kopen

5 stemmen

BEL 20 kopen verkopen

100% zegt verkopen

3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.