Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Meevallende ledenaanwas Basic-Fit
Beeld: Basic-Fit

Meevallende ledenaanwas Basic-Fit

(ABM FN-Dow Jones) Basic-Fit heeft een solide eerste halfjaar achter de rug, met onder meer een groei van het ledenbestand. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de fitnessketen.

"We kenden een solide halfjaar", aldus CEO Rene Moos, wijzend op de ledenaanwas.

Het ledenaantal steeg aan het einde van juni tot 4,1 miljoen. Daarnaast werden er 135 nieuwe clubs geopend. ING schatte het ledenaantal op 4,09 miljoen.

Verder meldde Basic-Fit een halfjaaromzet van 585 miljoen euro. In de eerste zes maanden van 2023 bedroeg de omzet 500 miljoen euro.

Deze omzet leverde een onderliggende EBITDA na leases op van 139 miljoen euro. Dat was vorig jaar 110 miljoen euro.

Analist Marc Zwartsenburg van ING merkte in een vooruitblik op dat het tweede kwartaal doorgaans niet zo sterk is als het eerste en derde kwartaal. "Voor het behalen van de outlook dit jaar zal vooral de groei na de zomer belangrijk zijn", aldus Zwartsenburg, wijzend op acties die Basic-Fit dan heeft lopen om meer leden te trekken. "Al met al zal het geen spannend halfjaar zijn geweest. De echte test zal in september of oktober zijn. Deze maanden kunnen het jaar, en daarmee het sentiment rond het aandeel, maken of breken", concludeerde Zwartsenburg.

Outlook

Basic-Fit herhaalde vrijdag de outlook voor 2024.

De keten mikt voor 2024 op een uitbreiding van zijn netwerk tot 1.575 fitnessclubs, inclusief de overname van RSG Spanje.

Basic-Fit raamt de omzet voor dit boekjaar op 1,20 miljard tot 1,25 miljard euro, waarbij de gemiddelde omzet per lid per maand stijgt naar minimaal 24,50 euro. De analistenconsensus rekent op 1,23 miljard euro.

Basic-Fit raamt de onderliggende EBITDA na leases in 2024 op 305 tot 330 miljoen euro, tegenover 261 miljoen euro in 2023. Hier zit de consensus op 318 miljoen euro.

De vrije kasstroom per aandeel wordt geraamd op 2,60 tot 2,95 euro per aandeel, tegenover 2,09 euro per aandeel in 2023.

Basic-Fit mikt bij zijn bijna duizend 'volwassen' clubs op een rendement op het geïnvesteerde vermogen, de zogeheten ROIC, van ruim meer dan 30 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. ING: btw-verhoging ongunstig voor Basic-Fit
  2. Stevige set halfjaarcijfers voor Basic-Fit

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Basic-Fit kopen verkopen

86% zegt kopen

22 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.