Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Euronext verslaat verwachtingen
Beeld: ABM Financial News

Euronext verslaat verwachtingen

(ABM FN-Dow Jones) Euronext heeft in het tweede kwartaal van 2024 hogere resultaten geboekt, die ook beter waren dan verwacht, terwijl de kosten iets minder hard opliepen dan voorzien. Dit bleek donderdagavond uit de resultaten van de beursuitbater.

"In het tweede kwartaal van 2024 bereikte Euronext recordopbrengsten en -inkomsten van 412,9 miljoen euro. Sterke autonome groei in onze niet-volumegerelateerde activiteiten, gecombineerd met dynamische handelsactiviteiten in verschillende activaklassen, stuwden de omzetgroei van de groep naar 12,2 procent", zei CEO Stéphane Boujnah.

De consensus ging voor de omzet uit van 405,2 miljoen euro.

De opbrengsten uit effectenhandel bedroegen in het tweede kwartaal 142,7 miljoen euro, tegenover 138,4 miljoen euro in het eerste kwartaal, gedreven door een goede handelsdynamiek in vastrentende waarden en in de meeste activaklassen, zei Euronext.

De inkomsten uit beursnoteringen liepen op van 57,7 miljoen naar 58,4 miljoen euro.

De analistenconsensus hield rekening met een omzet uit effectenhandel van 139,6 miljoen euro en een omzet uit beursnoteringen van 58,2 miljoen euro.

De aangepaste EBITDA kwam in het tweede kwartaal uit op 256,8 miljoen euro, terwijl de marktverwachting op 248,7 miljoen euro lag. De bijbehorende marge was 62,2 procent, waar analisten rekenden op 61,4 procent.

In het eerste kwartaal van dit jaar behaalde Euronext een omzet van 401,9 miljoen euro, een aangepaste EBITDA van 251,3 miljoen euro en een marge van 62,5 procent.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 141,7 miljoen euro in het tweede kwartaal, waar dat in het eerste kwartaal 139,7 miljoen euro was.

De onderliggende operationele kosten kwamen toen uit op 150,7 miljoen euro. In het tweede kwartaal liepen de kosten op naar 156,1 miljoen euro, waar de markt 156,5 miljoen euro voorspelde.

"We zijn nu bezig met de laatste mijlpaal van de integratie van de Borsa Italiana Groep", zei topman Boujnah donderdag. In juli rondde Euronext de eerste fase van de migratie van derivatenclearing af met de migratie van onze clearingactiviteiten voor grondstoffenderivaten naar Euronext Clearing. Financiële derivaten volgen in september”, volgens de beursuitbater.

"Met deze strategische uitbreiding van onze clearinginstelling creëert Euronext een geïntegreerde marktinfrastructuur die verder bijdraagt aan de defragmentatie van het Europese post-trade landschap en dient als katalysator voor innovatie voor haar klanten. Deze mijlpaal zal ook de laatste stap zijn in het bereiken van de beoogde 115 miljoen euro aan run-rate EBITDA-synergieën tegen het einde van 2024."

Outlook

Bij de jaarcijfers in februari zei Euronext de focus te blijven houden op de kosten en sprak de beursuitbater de verwachting uit dat de onderliggende kosten in 2024 ongeveer 625 miljoen euro zouden bedragen. Over die outlook deed het bedrijf donderdag geen nieuwe uitspraken.

Het aandeel Euronext sloot donderdag 0,3 procent lager op 91,70 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: hogere resultaten Euronext verwacht
  2. Opvallend goede jaarstart voor Euronext

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Euronext kopen verkopen

100% zegt kopen

3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.