Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Valuta: euro stabiel in smalle bandbreedte
Beeld: ABM Financial News

Valuta: euro stabiel in smalle bandbreedte

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag rond de 1,0850 dollar in een smalle bandbreedte en in afwachting van Amerikaanse groeicijfers. 

De euro neigde donderdag even richting de 1,0860 dollar, maar na de lager dan verwachte Duitse Ifo-index over juli, zakte de euro weer terug.

"Wij denken dat eerste groeicijfers uit de VS over het tweede kwartaal nog niet eens zoveel beweging laten zien", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Misschien dat het optreden van ECB-voorzitter Christine Lagarde vandaag meer effect heeft, ook al gaat de bijeenkomst over sport en duurzaamheid", aldus de handelaar.

Wat Ebury betreft kan de kerninflatie van de VS over juni, die vrijdag naar buiten komt, van meer gewicht voor de valutamarkt zijn.

De euro noteerde donderdag nog geen 0,1 procent hoger op 1,0846 dollar. De Europese munt noteerde 0,2 procent hoger op 0,8417 Britse pond. Het Britse pond daalde 0,2 procent tot 1,2888 dollar. De dollar leverde 0,9 procent in en noteerde inmiddels 152,49 yen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.