Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Resultaten Aalberts lopen terug
Beeld: ABM Financial News

Resultaten Aalberts lopen terug

(ABM FN-Dow Jones) Aalberts heeft in de eerste zes maanden van dit jaar de resultaten onder druk zien staan. Dit bleek donderdag uit een update van de onderneming.

"De eerste zes maanden waren een uitdaging, waarbij we minder activiteit zagen bij klanten, vooral bij building technology", zei CEO Stéphane Simonetta in een toelichting. De winstgevendheid in industrial technology bleef echter sterk, aldus de topman. Simonetta zegt goed gepositioneerd te zijn om te profiteren van een eventueel herstel. 

Aalberts zag de omzet in het afgelopen halfjaar met 6 procent dalen tot 1,62 miljard euro, waar de consensus mikte op 1,64 miljard euro. Op autonome basis betekende dit een krimp van 3,9 procent. De desinvestering van Disptek in 2023 leidde tot een negatief effect van 37,3 miljoen euro. Wel profiteerde het bedrijf van gunstige wisselkoerseffecten, die een positieve impact hadden van 3,8 miljoen euro. Analisten die bijdroegen aan de consensus hielden rekening met een autonome krimp van 2,3 procent. 

De toegevoegde waardemarge trok wat aan. De EBITA liep dan weer met 8 procent terug tot 242 miljoen euro bij een marge van 15,0 procent. Een jaar eerder bedroeg de marge nog 15,4 procent. Analisten mikten op een EBITA van 246 miljoen euro bij een marge van 15,0 procent.  

De winst per aandeel liep terug van 1,71 naar 1,61 euro. 

Aalberts wist verder de schuld wat af te bouwen tot 751 miljoen euro. Dit was een jaar eerder nog 773 miljoen euro. De schuldratio bleef wel gelijk op 1,2.

De operationele kasstroom daalde met 17 procent tot 182 miljoen euro. Dit had vooral te maken met 132 miljoen euro aan negatieve aanpassingen aan het werkkapitaal. 

Aalberts zegt zich te willen focussen op autonome omzetgroei, operationele excellentie en een optimalisatie van de portefeuille. 

Op 10 december geeft het bedrijf tijdens een beleggersdag een update over de strategie. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Verrassende trend zichtbaar in cijfers Aalberts
  2. Beursblik: veerkrachtige prestatie Aalberts in moeilijke markten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AALBERTS NV kopen verkopen

65% zegt kopen

20 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Windows2000 25 juli 2024 08:30
    Logisch dat onderdeel Building minder is o.a. door vastgelopen woningmarkt en geen zin om als 1e een warmtepomp o.i.d. aan te schaffen. Het onderdeel wat binnen Aalberts meehelpt aan het succes van ASML draait wel goed. Dat is zo precies werk en wordt wereldwijd geprezen. Kortom daalt de koers dan is dat voor mij een instapmoment. #Long Aalberts (va 2006)
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.