Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Olieprijs daalt verder
Beeld: ABM Financial News

Olieprijs daalt verder

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag lager gesloten, na aanhoudende zorgen over vertragende vraag die de prijzen van veel grondstoffen lieten dalen. 

De septemberfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot 1,3 procent lager op 77,39 dollar op de New York Mercantile Exchange.  

Brent-olie daalde 1,3 procent tot 81,44 dollar. 

"Pessimisten over de olieprijs lijken er vroeg bij te zijn voor de seizoensmatige daling van olieprijzen", zei Han Tan van Exinity tegen MarketWatch. In de afgelopen vijf jaar daalde de olieprijs doorgaans van augustus tot november. 

De olieprijs wordt gedrukt door hernieuwde zorgen over de Chinese vraag, zo lang verdere economische steun uit Beijing uitblijft", zei Tan. 

Grondstoffenanalist Carsten Fritsch bij Commerzbank zei dat de tegenwind voor olie waarschijnlijk komt van het "algemene negatieve marktsentiment jegens cyclische grondstoffen, wat ook weerspiegeld wordt in de daling van de prijzen van basismetalen."  

Ook zijn er zorgen over het aanbod. Dit kwartaal is er nog een tekort door aanhoudende productiebeperkingen door de OPEC-plus-landen, maar sommige van die landen gaan in oktober een deel van deie beperkingen opheffen. 

"Die verwachting en de toenemende kans op eem presidentschap van Trump dat de Amerikaanse productie verder zal stimuleren krijgt de overhand". volgens analist Ipek Ozkardeskaya van Swissquote Bank.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.