Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Wall Street noteert hoger
Beeld: ABM Financial News

Wall Street noteert hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stonden dinsdagavond licht hoger, terwijl beleggers zich door massa's bedrijfsresultaten worstelden.  

De S&P 500 index steeg 0,1 procent tot 5.567,01 punten, de Dow Jones-index won 0,1 procent tot 40,472,59 punten den technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 18.023,49 punten. De Russell-index voor kleinere aandelen steeg 0,8 procent. 

De Amerikaanse verkiezingen, marktrotatie, de toekomst van Taiwan of het Blauwe Scherm des Doods: beleggers konden ze dinsdag allemaal vergeten, terwijl ze terugkeerden naar de basis om de kwartaalresultaten van grote bedrijven te analyseren.  

Spotify, Coca-Cola, General Motors en anderen passeerde de revue reeda en Tesla en Alphabet volgen dinsdag nabeurs.

Volgens sommige beleggers hebben de recente marktbewegingen minder te maken met de Amerikaanse presidentsverkiezingen, de Fed of zelfs inflatie, maar meer met de hoge aandelenwaarderingen. "Wat ons echt zorgen baart, is het niveau van de waarderingen", zei econoom Roger Aliaga-Diaz van Vanguard. Dergelijke omstandigheden, zo voegde hij toe, maken aandelen rijp voor een correctie.

De huizenverkopen daalden in juni snelle dan verwacht, onder invloed van hoge prijzen en hypotheekrentes, bleek dinsdag

Olie noteerde dinsdag 0,7 procent lager op 77,86 dollar per vat.

De euro/dollar noteerde op 1,0859. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0890 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0889 op de borden.

Bedrijfsnieuws 

Tesla daalde 1,7 procent in aanloop naar de kwartaalcijfers . Analisten rekenen op een winst per aandeel van 0,61 dollar, tegen 0,91 dollat een jaart eerder en een omzet van 24,5 miljard dollar. 

Alphabet noteerde licht hoger. Beleggers letten op commentaar van Alphabet dinsdag nabeurs de door AI gegenereerde zoekresultaten 'AI Overview'.

Lockheed Martin boekte solide resultaten en verhoogde de outlook voor 2024. Het aandeel steeg 4,4 procent.

Kimberly-Clark verhoogde de outlook voor 2024 dinsdag opnieuw, nadat de fabrikant van  Kleenex en Huggies-luiers dat in april al deed. Het aandeel noteerde 4,8 procent lager.

Coca-Cola boekte het afgelopen kwartaal een licht lagere nettowinst op een hogere omzet, maar verhoogde opnieuw zijn outlook voor het hele boekjaar. Het aandeel steeg 0,6 procent. 

CrowdStrike steeg 3,5 procent, nadat het aandeel vrijdag en maandag tientallen procent inleverde, nadat een software-update van het bedrijf een wereldwijde IT-storing veroorzaakte. 

NXP verloor 9 procent. Hoewel de Nederlandse chipproducent minder omzet boekte, verbeterden de marges. Investment manager Simon Wiersma van ING wees echter op een teleurstellende outlook.

General Motors verhoogde zijn financiële doelstellingen voor 2024, nadat het de winstverwachtingen van Wall Street overtrof, terwijl het bedrijf de verlieslatende autonome voertuigen en Chinese activiteiten herstructureert. Het aandeel steeg 3,2 procent.

UPS verlaagde zijn outlook en boekte minder winst en omzet. Het aandeel daalde 13,5 procent. 

Aandelen van Barbie-maker Mattel daalden 6 procent, waardoor de koerwinst na overnamespeculatie maandag grotendeels verdampte. Volgens persbureau Reuters zou private-equitybedrijf L Catterton het speelgoedbedrijf willen overnemen.

Visa, Texas Instruments en Capital One komen nabeurs ook met cijfers.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.