Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
ING: Wereldhave presteert licht onder de verwachting
Beeld: Wereldhave

ING: Wereldhave presteert licht onder de verwachting

(ABM FN-Dow Jones) De halfjaarcijfers van vastgoedfonds Wereldhave lagen circa 4 procent onder de prognose van ING. Dit zei analist Francesca Ferragina van de bank in reactie op het halfjaarverslag van Wereldhave.

Het direct resultaat steeg op jaarbasis 1,2 procent, maar daalde op aandelenbasis met 6,3 procent, met name door faillissementen en hogere financiële kosten, terwijl de netto huurinkomsten op jaarbasis met 8,1 procent stegen, wat voornamelijk werd gedreven door de overname van Polderplein in december 2023, zei de analist.

Ferragina werd gerustgesteld door de positieve waardestijging van de Belgische en Nederlandse portefeuille met respectievelijk 4,9 procent en 1,4 procent.

Het vastgoedfonds zei de eerste stappen te hebben gezet voor desinvestering en/of de oprichting van joint ventures van diverse Nederlandse activa. "Dit kan een goede zet zijn om de schulden af te bouwen, aangezien het niet eenvoudig blijkt om de twee resterende Franse activa te verkopen", zei Ferragina.

ING handhaaft zijn Houden advies en koersdoel van 15,50 euro. Het aandeel Wereldhave noteerde dinsdag 5,8 procent hoger op 14,28 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Portefeuille Wereldhave wederom opgewaardeerd
  2. Degroof: Wereldhave boekt nette resultaten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Wereldhave kopen verkopen

80% zegt kopen

5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.