Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Vooruitblik cijfers Besi: sterke orderinstroom verwacht
Beeld: ABM Financial News

Vooruitblik cijfers Besi: sterke orderinstroom verwacht

(ABM FN-Dow Jones) BE Semiconductor Industries zal op donderdag voorbeurs haar resultaten voor het tweede kwartaal van 2024 bekendmaken. Analist Marc Hesselink houdt rekening met een sterke orderintake voor hybride bonding. Dit nadat Besi in mei bekendmaakte dat het een bestelling had ontvangen van 26 hybrid bonding-systemen van één klant.

Dit zou volgens ING al goed moeten zijn voor een orderintake van meer dan 50 miljoen euro. Daarbij verwacht Hesselink nog wat kleinere orders van andere klanten tijdens het kwartaal. Ook houdt hij er rekening mee dat de vraag naar gekoppelde compute/logica weer sterk zal zijn.

ING rekent op een totale orderinstroom van 165 miljoen euro, waar de consensus uitgaat van 179 miljoen euro. In het eerste kwartaal kreeg Besi voor 127,7 miljoen euro aan nieuwe orders binnen.

Verder heeft Hesselink wat gemengde gevoelens qua verwachting van de kwartaalupdate. Want de analist voorziet ook dat de mobiele, automobiel- en industriële vraag gematigd zal blijven. Over het algemeen verwacht hij wel dat er in de tweede helft van 2024 een upcycle in de traditionele portefeuille zal plaatsvinden, maar dat zal pas in een later stadium zichtbaar kunnen worden, omdat het traditionele bedrijfsleven seizoensgebonden is en een langzamere orderintake heeft in het tweede kwartaal.

Hesselink is iets conservatiever dan de consensus over het cyclische herstel, maar blijft wel positief over Besi. De upcycle zal uiteindelijk komen en het hybrid bonding-gedeelte van de investeringscase blijft mooi vorm krijgen, aldus Hesselink.

Besi zelf verwacht dat de omzet in het tweede kwartaal van 2024 gelijk zal blijven ten opzichte van het eerste kwartaal van 2024, op 146 miljoen euro, plus minus 5 procent. Dit is duidelijk tegen de seizoenstrend in, omdat normaal gesproken het tweede kwartaal versus het eerste kwartaal een seizoensgebonden omzetstijging heeft van 30 procent, aldus de analist.

De brutomarge wordt door Besi geschat op 63 tot 65 procent vanwege de verwachte productmix, terwijl de totale operationele kosten naar verwachting met 15 tot 20 procent op kwartaalbasis dalen als gevolg van een vermindering van de bedrijfsopbrengsten vanwege op aandelen gebaseerde beloningskosten. Halverwege impliceert dit een kostenpost van 48 miljoen euro, volgens ING.

Outlook

Voor het lopende derde kwartaal rekent ING op een omzet van 165 miljoen euro en een orderintake van 173 miljoen euro. De marktverwachting ligt op respectievelijk 175 en 183 miljoen euro.

ING volgt het aandeel met een koopadvies en hanteert een koersdoel van 165,00 euro.

Het aandeel noteerde maandag 4 procent hoger op 152,45 euro.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: bezuinigingen Intel raken Nederlandse chippers beperkt
  2. Besi speelt haasje-over met de verwachtingen op een slecht moment

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BESI kopen verkopen

100% zegt kopen

16 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.