Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Cijferseizoen komt op gang
Beeld: ABM Financial News

Cijferseizoen komt op gang

(ABM FN-Dow Jones) Aankomende week gaat het cijferseizoen echt van start, nadat ASML afgelopen week in Amsterdam min of meer het startschot heeft gegeven.

Cijfers zijn er dinsdag van onder meer AkzoNobel, Randstad en Wereldhave, naast Acomo en CM.com. Nabeurs is er aandacht voor ASMI.

Op woensdag openen KPN, Marel en Universal Music Group de boeken over het tweede kwartaal.

De drukste dag is donderdag. Niet alleen Aalberts, Arcadis, BAM en Besi rapporteren dan cijfers, maar ook Flow Traders, Vastned en Air France-KLM. Voorbeurs verschijnen ook resultaten van RELX en Unilever. Euronext en MotorK geven eveneens inzicht in de ontwikkelingen in het tweede kwartaal.

Vrijdag is het de beurt aan Basic-Fit, Heijmans, Signify, Vopak en Ctac.

In België zijn het aankomende week Econocom, Vastned Belgium en later Argenx en UCB die de boeken openen. Ook Bekaert, Cofinimmo, Proximus, Umicore en WDP komen met resultaten. Retail Estates houdt zijn aandeelhoudersvergadering.

Internationaal komt het cijferseizoen ook goed op gang. Dinsdag is een drukke dag met cijfers van Coca-Cola, Comcast en General Motors, naast Kimberly-Clark, Lockheed Martin en Philip Morris. Verder is er aandacht voor Sherwin-Williams en UPS. Nabeurs zijn er zwaargewichten als Alphabet, Tesla en Visa die de boeken openen.

Op woensdag wordt uitgekeken naar resultaten van BNP Paribas, Deutsche Bank en UniCredit, naast die van AT&T en IBM. Donderdag komen AbbVie, Dow, Harley-Davidson en Honeywell met resultaten. De week sluit vrijdag af met de kwartaalcijfers van 3M, Chevron, Exxon Mobil en Colgate-Palmolive.

PCE-inflatie belangrijk

Op macro-economisch vlak ligt het zwaartepunt vooral op de tweede helft van de week. Zo krijgen beleggers inzicht in de Europese en Amerikaanse dienstensector en industrie en ook in het Duitse consumentenvertrouwen.

Op donderdag trekken Amerikaanse groeicijfers over het tweede kwartaal vermoedelijk de aandacht. Vrijdag wordt de PCE-inflatie vrijgegeven. Deze cijfers zijn belangrijk voor het rentebeleid van de Federal Reserve.

Afgelopen week zetten diverse Fed-prominenten, waaronder Powell en zijn rechterhand Waller, de deur verder open naar een mogelijke renteverlaging na de zomer.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

88% zegt kopen

8 stemmen

AMX kopen verkopen

71% zegt kopen

7 stemmen

ASCX kopen verkopen

57% zegt kopen

7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.