Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Olieprijs lager gesloten
Beeld: ABM Financial News

Olieprijs lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag lager gesloten, vanwege zorgen over de olievraag uit China.

Op week basis sloot de olieprijs 2,5 procent lager.

"Het marktsentiment is voorzichtig, omdat een eventuele stijging van de vraag als is ingeprijsd en de markt wil dat zich dit in de tweede helft van 2024 ook daadwerkelijk materialiseert", zei analist Manish Raj van Velandera Energy Partners,.

"De toenemende zorgen over de Chinese vraag drukken op de markt, na een reeks data eerder deze week die een zwakkere vraag suggereerden", aldus Warren Patterson en Ewa Manthey, grondstofstrategen van ING. De verwachting van een krappe markt in het derde kwartaal "biedt ondertussen een bodem voor de prijzen".

"Op de korte termijn dragen bosbranden in het Canadese oliezandgebied bij aan een stevigere bodem [voor de olieprijs]", aldus de strategen.

In Alberta woeden inmiddels meer dan 130 branden, waardoor de productie van ongeveer 500.000 vaten per dag in gevaar komt, merkten Patterson en Manthey op.

De augustus-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 2,96 dollar, ofwel 3,3 procent, lager op 80,13 dollar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.