Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Beursblik: analisten positief over vooruitzichten ASMI
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: analisten positief over vooruitzichten ASMI

(ABM FN-Dow Jones) ASM International heeft in het tweede kwartaal van 2024 vermoedelijk aan de verwachtingen voldaan. Dit blijkt uit verschillende rapporten van analisten.

ASMI zal dinsdag 23 juli nabeurs de boeken openen. Tijdens de publicatie van de laatste cijfers in april verhoogde het bedrijf zelf nog de vooruitzichten.

Voor het tweede kwartaal zei ASMI te rekenen op een omzet van 660 tot 700 miljoen euro. Bij de jaarcijfers een paar maanden eerder sprak ASMI nog van dezelfde omzet als in de eerste drie maanden, ofwel 600 tot 640 miljoen euro.

Nog altijd verwacht ASMI dat de omzet in de tweede jaarhelft hoger zal zijn dan in de eerste zes maanden. Bij de eerste kwartaalcijfers concretiseerde het bedrijf dit door aan te geven dat de omzet met meer dan 10 procent zal stijgen in vergelijking tot de eerste jaarhelft.

"Heel 2024 zal naar verwachting weer een jaar van groei worden voor ASMI", zei het bedrijf in april.

Voor 2025 rekent ASMI op een omzet van 3,0 tot 3,6 miljard euro, zo bleek tijdens de beleggersdag van september vorig jaar. Deze outlook werd bij de laatste kwartaalcijfers herhaald. In 2027 denkt het bedrijf dat de omzet zal zijn gegroeid naar 4,0 tot 5,0 miljard euro.

Jefferies verwacht dat ASMI in het tweede kwartaal voor 730 miljoen euro aan orders wist te boeken, onder meer door orders van TSMC en Intel voor 2 nanometer. Dat zou 4,6 procent meer zijn dan in het eerste kwartaal. De consensus ligt volgens de bank op 708 miljoen euro.

Verder rekent Jefferies op een omzet van 692 miljoen euro voor het afgelopen kwartaal, wat aan de bovenkant zou zijn van de afgegeven outlook door ASMI.

Ook denkt de bank dat ASMI dinsdag de outlook voor de tweede jaarhelft, van een 10 procent hogere omzet dan in de eerste helft, zal herhalen. Jefferies heeft dan ook recentelijk het koersdoel verhoogd van 780,00 naar 880,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

Ook Deutsche Bank heeft recentelijk het koersdoel voor ASMI verhoogd van 665,00 naar 800,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling. Analist Robert Sanders liet zich daarbij vooral positief uit over de investeringen in het segment DRAM, dat voor meer orders zal zorgen, met name in 2025 en 2026. De omzet zal vooral in 2026 profiteren van deze beweging, denkt de expert van Deutsche Bank.

Deze week sloot ook Berenberg zich aan, met een koersdoelverhoging van 720,00 naar 840,00 euro en handhaving van het koopadvies.

Berenberg verwees naar een gesprek met beleggers, die vertrouwen lijken te hebben in het vermogen van ASMI om zijn positie in de totale adresseerbare markt te vergroten, ofschoon er zorgen bestaan over het aandeel in ALD, volgend op commentaren van sectorgenoten als AMAT Lam Research, Tokyo Electron en Kokusai Electric die hun posities in die markt vergroten.

Berenberg denkt dat de komende twee jaar een significante periode voor ASMI wordt voor de uitbreiding in de totale afzetmarkt.

Berenberg raamt het belang voor ASMI in ALD voor 2027 op 5 miljard dollar met een geraamde groei in de zogeheten logic market die ASMI met ALD kan halen van 63 procent. Dat is nu 56 procent. Belangrijkste risico voor ASMI in deze markt is volgens Berenberg de groeipotentie van AMAT.

Het marktaandeel van ASMI in de adresseerbare markt kan wat Berenberg betreft op zijn minst naar 25 tot 30 procent. ASMI realiseert volgens de bank daarin winst bij Samsung, Intel en TSMC, met het oog op verdere selecties bij Intel en TSMC.

Aandelen van ASMI noteerden vrijdag 0,7 procent hoger op 663,20 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Berenberg verhoogt koersdoel ASMI met 16%
  2. Vooruitzichten voor ASMI verbeteren verder

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI kopen verkopen

57% zegt kopen

7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.