Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Valuta: euro onder druk
Beeld: ABM Financial News

Valuta: euro onder druk

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde vrijdag lager ten opzichte van de dollar een etmaal eerder, nadat de ECB weinig losliet over de kans op een renteverlaging in september, maar wel aangaf dat de inflatie in de dienstensector in de eurozone nog aan de hoge kant zit. 

"Donderdag steeg de dollarindex 0,5 procent", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury vrijdag tegen ABM Financial News. "Daar is voor een deel de daling van de euro verklaard. Kennelijk is de markt geanimeerd genoeg om weer even in dollars te stappen nadat de euro eerder in de buurt van de 1,040 terecht kwam. 

De handelsdag van vandaag lijkt voor de tweede helft ervan een rustig verloop te krijgen met een lege macro-economische agenda. De eerstvolgende dag met richtpunten van formaat betreft volgende week woensdag als de eerste inkoopmanagersindices over juli naar buiten komen.

In Japan werd volgens persbureau Reuters de raming voor de economische groei voor dit jaar naar verwachting neerwaarts bijgesteld.

China lijkt af te stevenen op omvangrijke stimuleringspakketten, zo bleek uit een zogeheten Plenum communiqué vanuit Beijing. 

De euro noteerde vrijdag 0,2 procent lager op 1,0881 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent hoger op 0,8425 Britse pond. Het Britse pond daalde 0,3 procent en noteerde op 1,2915 dollar. De dollar noteerde vrijdag als hoogste notering 157,40 yen en 7,2616 yuan.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.