Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Media: regering Japan verlaagt groeiverwachting 2024
Beeld: ABM Financial News

Media: regering Japan verlaagt groeiverwachting 2024

(ABM FN-Dow Jones) De regering van Japan heeft vrijdag de verwachting voor de economie voor dit jaar verlaagd na druk op de consumentenbestedingen. Dit schreef persbureau Reuters vrijdag.

Voor het fiscale boekjaar tot en met maart 2025 wordt nu een economische groei van 0,9 procent verwacht. In januari werd uitgegaan van een groei van 1,3 procent. De private sector gaat uit van een groei met 0,4 procent en zit dus flink onder de overheidsprognose.

De pijn zit 'm in Japan in de lage koers voor de yen en de opgelopen importprijzen waar voor consumenten vooral energie mee te maken heeft.

Voor volgend jaar verwacht de Japanse regering een groeiversnelling op grond van meer investeringen en consumptie. Tokio gaat nu uit van een groei van 1,2 procent.

De verwachting is dat de Bank of Japan het voorbeeld van de regering volgt en ook met lagere groeiprognoses naar buiten treedt. De bank gaat nu nog uit van een groei voor het fiscale 2024 van 0,8 procent. Volgende week komt de Japanse centrale bank met zijn rentebesluit.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.