Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Trump wil inflatie aanpakken
Beeld: ABM Financial News

Trump wil inflatie aanpakken

(ABM FN-Dow Jones) Donald Trump heeft tijdens zijn toespraak om de Republikeinse nominatie te accepteren voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn beloften herhaald dat de belastingen verlaagd zullen worden en de inflatie wordt aangepakt als hij in november wordt gekozen als president van de Verenigde Staten. Dit schreef Marketwatch van Dow Jones Newswires vrijdag op basis van de toespraak van Trump.

"Ik zal onmiddellijk een einde maken aan de verwoestende inflatiecrisis, de rentetarieven verlagen en de energiekosten verlagen", zei Trump op de laatste avond van de Republikeinse conventie in Milwaukee. Door flink te gaan boren zullen de prijzen flink dalen, aldus Trump.

En die lagere energieprijzen verlagen ook de kosten van transport, productie en alle huishoudelijke goederen, zei de oud-president.

"Zoveel begint met energie, en onthoud dat we meer vloeibaar goud onder onze voeten hebben dan welk ander land dan ook", aldus Trump. De voormalige president beloofde ook om de klimaatgerelateerde uitgaven van de Democraten te stoppen.

Trump herhaalde in zijn toespraak ook dat de kern van zijn economische plan bestaat uit "enorme belastingverlagingen voor werknemers", inclusief zijn voorstel om geen belasting meer te heffen op fooien. Ook wil Trump banen naar de autosector halen in de VS, zei hij opnieuw.

Waar de oud-president eerder deze week nog zei dat Taiwan maar moet gaan betalen voor bescherming tegen China, hield hij zich in zijn nominatietoespraak meer op de vlakte over de kwestie. Over Oekraïne zei hij opnieuw dat hij de oorlog zou beëindigen, alleen niet hoe.

Trumps toespraak kwam op een moment dat zijn kansen om de race om het Witte Huis te winnen zijn toegenomen, deels dankzij een nieuwe golf van steun na de mislukte moordaanslag op zaterdag. Aan het begin van zijn toespraak vertelde hij over zijn ervaringen van zaterdag.

Hij krijgt ook een duwtje in de rug van de toenemende twijfels rond zittend president Joe Biden. Topdemocraten dringen er bij Biden op aan om zijn kandidaatschap te heroverwegen, waarbij vicepresident Kamala Harris algemeen wordt gezien als de meest waarschijnlijke kandidaat om Biden's plaats als presidentskandidaat over te nemen.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.