Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Aziatische beurzen noteren in het rood
Beeld: ABM Financial News

Aziatische beurzen noteren in het rood

(ABM FN-Dow Jones) De Aziatische beurzen noteerden vrijdagochtend lager, met als negatieve uitschieters de Hang Seng index in Hongkong, met een daling van meer dan twee procent, en de KOSPI index in Seoel, met een verlies van ruim anderhalf procent. 

In Japan werd vanochtend bekend dat de inflatie in juni is uitgekomen op 2,8 procent, net als in mei, terwijl de kerninflatie op maandbasis met 0,1 procent steeg naar 2,6 procent. Dit was wel lager dan de kerninflatie van 2,7 procent die werd verwacht.

Donderdagavond daalden de hoofdindices op Wall Street over de brede linie, nadat woensdag alleen nog techaandelen zwaar onder druk stonden. Techbeurs Nasdaq gaf 0,7 procent prijs, terwijl de Dow 1,3 procent verloor. 

Macro-economische cijfers konden Amerikaanse beleggers donderdag niet bekoren, met een daling van de index van de leidende indicatoren en een stijging van de wekelijkse steunaanvragen. 

“We voorspellen momenteel dat de afkoeling van de consumentenbestedingen de Amerikaanse bbp-groei in het derde kwartaal van dit jaar zal terugdringen tot ongeveer 1 procent op jaarbasis", aldus analist Justyna Zabinska-La Monica van The Conference Board.

De Amerikaanse olie-future noteerde vanochtend ruim een half procent lager op 82,31 dollar per vat, na een pas op de plaats donderdagavond in New York.

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een licht lagere opening. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.