Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
PPG cijfers vallen tegen en bedrijf verlaagt outlook
Beeld: ABM Financial News

PPG cijfers vallen tegen en bedrijf verlaagt outlook

(ABM FN-Dow Jones) PPG Industries boekte in het tweede kwartaal van 2024 een lagere omzet en winst, deels als gevolg van de lagere mondiale autoproductie. Ook werd de outlook neerwaarst bijgesteld. Dit bleek donderdagavond uit de resultaten van de Amerikaanse sectorgenoot van AkzoNobel.

Chief Executive Tim Knavish zei dat de organische omzet over het geheel genomen vlak bleef, maar groeide in veel van hun activiteiten, waaronder luchtvaartcoatings, verpakkingscoatings, architecturale coatings in Noord- en Zuid-Amerika en Azië-Pacific, verkeersoplossingen en speciale coatings en materialen. Deze groei werd echter tenietgedaan door de mondiale automobielproductie die zwakker werd naarmate het kwartaal vorderde, en door de mondiale industriële productie die zwak bleef. Ook daalde de verkoop van reparatiecoatings op jaarbasis als gevolg van een vergelijking met de recordresultaten van vorig jaar en ongelijke orderpatronen van distributeurs.

De omzet daalde met 2 procent naar 4,79 miljard dollar, waarmee volgens FactSet de verwachtingen van analisten voor 4,93 miljard dollar achterbleven.

Het verf- en coatingbedrijf boekte een winst van 528 miljoen dollar, ofwel 2,24 dollar per aandeel, vergeleken met 534 miljoen dollar, of 2,06 dollar per aandeel, in hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

Exclusief eenmalige posten bedroeg de gecorrigeerde winst 2,50 dollar per aandeel, iets beter dan de consensusschatting van analisten geraadpleegd door FactSet.

Voor het derde achtereenvolgende kwartaal heeft het bedrijf aandelen teruggekocht, met een terugkoop van ongeveer 150 miljoen dollar in het kwartaal en ongeveer 300 miljoen dollar in het jaar tot nu toe.

Outlook 

PPG verwacht nu een gecorrigeerde winst per aandeel tussen 8,15 en 8,30 dollar per aandeel in het boekjaar 2024, een daling ten opzichte van de eerdere projectie van een winst per aandeel tussen 8,34 en 8,59 dollar per aandeel.

Het aandeel PPG Industries noteerde donderdag nabeurs 3,1 procent lager. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. PPG ziet winst stijgen maar verkoop dalen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PPG Industries kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.