Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Netflix overtreft verwachtingen en verhoogt de outlook
Beeld: Netflix

Netflix overtreft verwachtingen en verhoogt de outlook

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Netflix is donderdag nabeurs gedaald, ondanks de sterke cijfers en meer dan 8 miljoen nieuwe abonnees. 

Het aandeel daalde in de handel nabeurs 2,2 procent, na een daling van 0,7 procent in de reguliere handel.

Een aantal van ruim 8 miljoen abonneerde zich op de streamingdienst. Dit bracht het totaal op 277,7 miljoen betalende abonnees. Volgens analist Mark Mahaney van Evercore ISI zou het aantal nieuwe abonnees in het gunstigste scenario uitkomen rond 8 miljoen, terwijl de meer conservatieve FactSet-consensus uitging van een aanwas van 4 miljoen en Visible Alpha van 5 miljoen.

In het tweede kwartaal was de omzet met 17 procent gestegen naar 9,6 miljard dollar . De verwachting lag op 9,5 miljard dollar.

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 4,88 dollar per aandeel , waarbij de consensus lag op 4,74 dollar per aandeel

Verder rekenen de analisten geraadpleegd door FactSet op een vrije kasstroom van 1,6 miljard dollar, maar dat viel wat tegen en kwam uit op 1,2 miljard dollar.

Outlook

Voor het derde kwartaal van 2024 verwacht het bedrijf een omzetgroei van 14 procent op jaarbasis. Op een F/X-neutrale basis vertaalt dit zich in een omzetgroei van 19 procent, voornamelijk als gevolg van de prijsveranderingen in Argentinië en de devaluatie van de lokale valuta ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Het bedrijf verwacht dat de betaalde nettotoevoegingen lager zullen zijn dan in het derde kwartaal van 2023, waarin de impact van betaald delen volledig in het eerste kwartaal was te zien. Net als de afgelopen kwartalen verwachten ze dat de ARM in het derde kwartaal ongeveer vlak zal zijn op jaarbasis als gevolg van aanhoudende F/X tegenwind en de mix van plannen en landen.

Voor het volledige jaar 2024 verwacht het bedrijf een omzetgroei van 14 tot 15 procent, gebaseerd op de wisselkoersen aan het eind van het tweede kwartaal in 2024. Dat was eerder 13 tot 15 procent.

Netflix houdt rekening met een operationele marge van 26 procent  voor het boekjaar 2024, gebaseerd op de wisselkoersen van 1 januari 2024, een lichte stijging van de eerdere voorspelling van 25 procent.

n slotte geeft het bedrijf aan, terwijl ze een valuta risico beheer methodiek hebben, niet alle blootstelling af te dekken. Daarom trachten ze een valuta neutrale operationele margedoelstelling te realiseren.

“ Ons doel is om onze operationele marge elk jaar te vergroten, hoewel het tempo van de expansie van jaar tot jaar kan variëren” aldus Netflix.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: focus bij Netflix op abonnee-aantallen en prijsverhogingen
  2. 9,3 miljoen nieuwe Netflix-abonnees in één kwartaal

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Netflix kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.