Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Olieprijzen nipt lager gesloten
Beeld: ABM Financial News

Olieprijzen nipt lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijzen zijn donderdag uiteindelijk nipt lager gesloten, na een beweeglijke handelssessie.

Bij een settlement van 82,82 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,04 procent goedkoper.

De dag begon goed en naderde een vat WTI-olie de 84,00 dollar, om vervolgens weer te dalen tot grofweg 82,00 dollar. Daarna kwam er weer een opleving om uiteindelijk dus nipt lager te sluiten.

Handelaren besteden wellicht meer aandacht aan de actuele politiek, nu de vooruitzichten van Donald Trump om de presidentsverkiezingen van november te winnen toenemen. Dit  na de moordaanslag van afgelopen weekend en de zwakke debatprestaties van president Joe Biden vorige maand.

“De ambities van Trump om de Amerikaanse olieproductie te stimuleren zouden een afknapper kunnen zijn voor de oliestieren. Maar de gevolgen zijn nog niet zo duidelijk”, zegt Ipek Ozkardeskaya, senior analist bij Swissquote Bank, in een notitie.

“Ja, Trump wil meer pompen, maar hij wil ook de verschuiving naar alternatieve energiebronnen tegenhouden en de vraag naar fossiele brandstoffen intact houden”, schreef ze. “Daarom zou een overwinning van Trump positiever kunnen zijn voor olie dan het tegendeel.”

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.