Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Wall Street koerst af op lager slot
Beeld: NYSE

Wall Street koerst af op lager slot

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden donderdag lager met nog een paar uur handel te gaan, terwijl de verliezen breder werden gevoeld.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,5 procent tot 5.558,92 punten, de Dow Jones index verloor 0,7 procent tot 40.896,33 punten en de Nasdaq noteerde 0,6 procent lager op 17.882,43 punten.

De daling van donderdag werd vooralsnog breder gevoeld dan alleen technologie, waarbij zeven van de elf sectoren uit de S&P 500 lager stonden. Ook ruim de helft van de Dow Jones fondsen stevent af op verliezen.

Dit terwijl het woensdag vooral technologie was waar de klappen vielen. Het was woensdag ook de eerste sessie sinds 2001, waarin de Nasdaq een verlies boekte van ruim 2,5 procent, terwijl de Dow Jones een winst boekte.

De macro-economische gegevens waren donderdag niet overtuigend, waarbij de leidende indicatoren in de VS opnieuw zijn gedaald. De Leading Economic Index daalde in juni met 0,2 procent tot 101,1, na een daling van 0,4 procent in mei. Afgezien van een korte opleving in februari, dalen de leidende indicatoren al meer dan twee jaar.

“We voorspellen momenteel dat de afkoeling van de consumentenbestedingen de Amerikaanse bbp-groei in het derde kwartaal van dit jaar zal terugdringen tot ongeveer 1 procent op jaarbasis", aldus Justyna Zabinska-La Monica van The Conference Board.

Ook het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS is in de week eindigend op 13 juli harder gestegen dan verwacht. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering kwam uit op 243.000, een stijging van 20.000. De verwachting lag op 229.000 nieuwe aanvragen.

Lichtpuntje was de opleving van de zogeheten Philly Fed index. Deze steeg met 13 punten op maandbasis naar 13,9 deze maand. In mei noteerde de index op 4,5. Er werd vooraf door economen gerekend op een lichte stijging tot 2,9.

De olieprijzen wisten donderdag verder te stijgen, nadat woensdag bleek dat de voorraden al drie weken achter elkaar daalden. Een vat WTI-olie steeg 0,5 procent naar 83,29 dollar.

De tienjaarsrente in de VS steeg 4 basispunten naar 4,18 procent, terwijl de euro/dollar na het onveranderde rentebesluit van de ECB licht lager handelde op 1,0912.

Stijgers en dalers

De aandelen van D.R. Horton stegen met meer dan 11 procent, nadat de resultaten van het fiscale derde kwartaal van het bedrijf de verwachtingen van Wall Street overtroffen. De huizenbouwer boekte een winst van 4,10 dollar per aandeel op een omzet van 9,97 miljard dollar. Door FactSet geraadpleegde analisten hadden 3,75 dollar per aandeel verwacht bij een omzet van 9,61 miljard dollar. Het bedrijf keurde ook een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 4 miljard dollar goed.

De aandelen van Amazon daalden met 2,0 procent. Dit terwijl het bedrijf donderdag zei dat de 10e jaarlijkse Prime Day de grootste tot nu toe was, met "recordbrekende" verkopen tijdens het tweedaagse kortingscircus voor Prime-leden dat gisteren eindigde. De e-commerce gigant heeft geen exacte verkoopcijfers bekendgemaakt.

Het bedrijf benadrukte echter in een persbericht enkele statistieken die volgens het bedrijf het succes van het evenement aantoonden. Amazon zei dat onafhankelijke verkopers tijdens het Prime Day-evenement meer dan 200 miljoen items hebben verkocht. Ondertussen hielp Amazon's onlangs gelanceerde Rufus AI-chatbot "miljoenen klanten" met winkelen op zijn website en app.

Uitzender Manpower steeg 0,3 procent. Het bedrijf boekte 7 procent minder omzet in het tweede kwartaal, terwijl de winst daalde van 65 miljoen naar 60 miljoen dollar.

Meta Platforms steeg 2,6 procent. Het bedrijf voert gesprekken om een belang van 5 procent te nemen in brillenreus EssilorLuxottica. Dit schreef The Wall Street Journal donderdag op basis van bronnen. EssilorLuxottica sloot 1,5 procent hoger. 

Domino's maakte een koersval van ruim 13 procent, na cijfers over het tweede kwartaal. De pizzaketen verwacht dit jaar beduidend minder winkels te kunnen openen dan verwacht.

De aandelen van Beyond Meat daalden ruim 10 procent. Dit nadat The Wall Street Journal schreef op basis van bronnen die bekend zijn met de zaak, dat de alternatieve vleesproducent met obligatiehouders in gesprek is gegaan om gesprekken te beginnen over het herstructureren van zijn balans.

United Airlines won 0,9 procent, nadat de luchtvaarder een lager dan verwachte winst in het derde kwartaal voorspelde. Het tweede kwartaal was wel beter dan verwacht.

Abbott Laboratories daalde bijna 4 procent, ondanks dat het bedrijf zijn winstverwachtingen voor dit jaar licht opwaarts bijstelde.

Tex-Mex restaurantketen Chuy's Holding steeg bijna 48 procent na een overnamebod van Darden Restaurants voor 605 miljoen dollar. Het aandeel Darden daalde 2,6 procent.

Zwembadspecialist Leslie's verloor bijna 32 procent na een verlaging van de outlook, wegens een zwakke markt door ongunstig weer en zuinigheid bij consumenten.

Netflix zal donderdag nabeurs de resultaten presenteren, waarbij de aandacht uitgaat naar het aantal nieuwe abonnees. De schattingen lopen uiteen van 4 à 5 miljoen tot in het gunstigste geval 8 miljoen. Het aandeel steeg dit jaar al met een derde tot 650 dollar.  

Ook staan de cijfers van PPG nabeurs geagendeerd.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.