Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Air France-KLM en Air France verhogen doorlopende kredietfaciliteit
Beeld: KLM

Air France-KLM en Air France verhogen doorlopende kredietfaciliteit

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM en Air France hebben hun duurzaamheidsgerelateerde doorlopende kredietfaciliteit succesvol heronderhandeld, resulterend in een verhoging tot 1,4 miljard euro en verlenging van de looptijd tot juli 2028. Dit maakte het Frans-Nederlandse luchtvaartbedrijf donderdag nabeurs bekend.

In maart 2023 ondertekenden Air France-KLM en Air France als gecombineerde kredietnemers een duurzaamheidsgekoppelde kredietfaciliteit van 1,2 miljard euro. Deze faciliteit had een initiële looptijd in 2026, omvatte twee verlengingsopties met één jaar en voorzag in een verhoging van 100 miljoen euro, naar goeddunken van de kredietverstrekkers. In april 2024 zijn de eerste verlengingsmogelijkheden en optie geactiveerd.

Door deze transactie verlengen Air France-KLM en Air France de gemiddelde looptijd van de beschikbare middelen, in lijn met het beleid van de groep van zorgvuldig liquiditeitsbeheer.

De faciliteit is met succes opnieuw samengesteld en overtekend door een pool van breed gediversifieerde internationale banken, wat het vertrouwen in de soliditeit van de groep aantoont.

De transactie werd gecoördineerd door Crédit Agricole Corporate en Natixis CIB, die gezamenlijk optraden als coördinatoren, Waarbij Natixis CIB alles faciliteerde.

KLM’s ESG-gekoppelde doorlopende kredietfaciliteit van 1,0 miljard euro, die werd ondertekend in maart 2023 met een initiële looptijd tot 2027, blijft ongewijzigd, zei Air France-KLM donderdag. Ook deze faciliteit heeft twee verlengingsopties van één jaar, waarvan één optie werd uitgeoefend in april 2024, waardoor de looptijd is verlengd tot 2028.

Het totale bedrag van de doorlopende kredietfaciliteiten van de groep is nu verhoogd van 2,3 miljard naar 2,4 miljard euro.

Het aandeel Air France-KLM sloot donderdag 0,5 procent hoger op 8,34 euro

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Europese Commissie keurt staatssteun Air France-KLM goed
  2. Air France-KLM heeft een serieus kostenprobleem, en dat is niet voor het eerst

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM kopen verkopen

67% zegt kopen

3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.