Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Hogere start voor Wall Street
Beeld: ABM Financial News

Hogere start voor Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet, met enig herstel voor de halfgeleidersector die woensdag onderuitging op dreigende taal over strengere regels voor handel met China.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren een half uur voor de opening tot 0,3 procent in het groen en de Nasdaq lijkt 0,7 procent hoger te gaan openen.

Daarmee lijken techaandelen wat te herstellen, na flinke verliezen op woensdag. Vanochtend verhoogde het Taiwanese TSMC zijn omzetverwachtingen.

Economisch nieuws kwam van de centrale bank uit Europa en de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Het aantal nieuwe aanvragen van een werkloosheidsuitkering steeg afgelopen week met 20.000, tot 243.000, waar gerekend was op een kleinere toename tot 229.000.

De Europese Centrale Bank hield de rente ongemoeid, zoals verwacht. De centrale bank stelde in een commentaar te verwachten dat de inflatie waarschijnlijk nog tot ver in het volgende jaar boven de doelstelling van 2 procent blijft.  

Analisten van Stifel zien geen reden, laat staan noodzaak, om de rente te verlagen in de huidige economische situatie. Ook de Fed zal beleggers in dat opzicht waarschijnlijk teleurstellen, denken zij.

De markt is ervan overtuigd dat de Federal Reserve in september de rente zal verlagen en dat dat zet de dollar onder druk, stelde Swissquote Bank.

Optimisme dat een overwinning van Donald Trump in de Amerikaanse presidentsrace goed zal zijn voor de dollar nam af.

De euro/dollar noteerde vlak op 1,0932. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,0935 op de borden.

De olieprijs daalde licht, tot 81,39 dollar voor de september-future WTI en 85,03 dollar voor Brent-olie.

Bedrijfsnieuws

AI-zwaargewicht Nvidia lijkt 2,9 procent hoger te openen en chipfabrikant AMD 2,1 procent, na de afstraffing van woensdag. 

Uitzender Manpower boekte 7 procent minder omzet in het tweede kwartaal, terwijl de winst daalde van 65 miljoen naar 60 miljoen dollar. Het aandeel noteerde voorbeurs 1,6 procent lager.

Meta Platforms voert gesprekken om een belang van 5 procent te nemen in brillenreus EssilorLuxottica. Dit schreef The Wall Street Journal donderdag op basis van bronnen. Het aandeel Meta steeg voorbeurs met 2,4 procent. EssilorLuxottica schreef 5,8 procent bij. 

Domino's maakte een koersval van 14,7 procent na cijfers over het tweede kwartaal. De pizzaketen verwacht dit jaar beduidend minder winkels te kunnen openen dan verwacht.

United Airlines stond voorbeurs 1,6 procent hoger nadat de luchtvaarder een lager dan verwachte winst in het derde kwartaal voorspelde. Het tweede kwartaal was wel beter dan verwacht.

Abbott Laboratories stelde zijn winstverwachtingen voor dit jaar licht opwaarts bij. Het aandeel leek vlak te openen.

Tex-Mex restaurantketen Chuy's Holding steeg 47 procent na een overnamebod van Darden Restaurants voor 605 miljoen dollar.

Zwembadspecialist Leslie's verloor voorbeurs 19 procent na een verlaging van de outlook, wegens een zwakke markt door ongunstig weer en zuinigheid bij consumenten.

Netflix zal donderdag resultaten presenteren, waarbij de aandacht uitgaat naar het aantal nieuwe abonnees. De schattingen lopen uiteen van 4 à 5 miljoen tot in het gunstigste geval 8 miljoen. Het aandeel steeg dit jaar al met een derde tot 650 dollar.  

Slotstanden

Wall Street sloot woensdag verdeeld, maar met forse verliezen voor technologie-aandelen. De S&P 500 index daalde 1,4 procent tot 5.588,27 punten. De Dow Jones-index steeg 0,6 procent tot 41.198,08 punten. De technologie-index Nasdaq daalde 2,8 procent tot 17.996,92 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.