Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Von der Leyen herkozen als voorzitter Europese Commissie
Beeld: EC

Von der Leyen herkozen als voorzitter Europese Commissie

(ABM FN-Dow Jones) Ursula von der Leyen is donderdag voor een periode van vijf jaar herkozen als voorzitter van de Europese Commissie, de uitvoerende tak van de Europese Unie.

Von der Leyen werd in 2019 de eerste vrouwelijke voorzitter van de Commissie.

Haar nieuwe termijn begint in november als de Amerikaanse kiezers naar de stembus gaan om een president te kiezen. Von der Leyen's team is achter de schermen al bezig met het inschatten van mogelijke spanningen met Washington als voormalig president Donald Trump terugkeert naar het Witte Huis, een uitkomst die ingrijpende gevolgen zou hebben voor de veiligheid van Europa.

"De herbenoeming van Ursula von der Leyen als voorzitter van de Europese Commissie is een belangrijk teken van stabiliteit en continuïteit in het leiderschap op EU-niveau in een volatiele mondiale politieke context", schreven economen van Deutsche Bank in een reactie.

"Een ervaren leiderschapsteam is een belangrijke voorwaarde voor een snelle start van hervormingen om de concurrentiekloof van de EU te dichten", vindt de Duitse bank.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.