Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Futures Wall Street wijzen omhoog
Beeld: ABM Financial News

Futures Wall Street wijzen omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen en de Nasdaq lijkt 0,4 procent hoger te gaan openen.

Daarmee lijken techaandelen wat te herstellen, na flinke verliezen op woensdag. Vanochtend verhoogde het Taiwanese TSMC zijn omzetverwachtingen.

De Europese Centrale Bank neemt donderdag een rentebesluit en er wordt geen verandering voorzien. Stifel ziet geen reden, laat staan noodzaak, om de rente te verlagen in de huidige economische situatie. Ook de Fed zal beleggers in dat opzicht waarschijnlijk teleurstellen, aldus analisten van Stifel.

De olieprijs daalde licht, tot 81,39 dollar voor de september-future WTI en 85,03 dollar voor Brent-olie.

De euro/dollar noteerde vlak op 1,0934. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,0935 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Bedrijfsresultaten komen donderdag binnen van Netflix in de avond en van Abbott Laboratories en Blackstone.

United Airlines stond 1 procent lager nadat de luchtvaarder een lager dan verwachte winst in het derde kwartaal voorspelde. Het tweede kwartaal was wel beter dan verwacht.

Tex-Mex restaurantketen Chuy's Holding steeg 7 procent na een overnamebod van Darden Restaurants voor 605 miljoen dollar.

Zwembadspecialist Leslie's verloor 14 procent na een verlaging van de outlook, wegens een zwakke markt door ongunstig weer en zuinigheid bij consumenten.

Slotstanden 

Wall Street sloot woensdag verdeeld, maar met forse verliezen voor technologie-aandelen. De S&P 500 index daalde 1,4 procent tot 5.588,27 punten. De Dow Jones-index steeg 0,6 procent tot 41.198,08 punten. De technologie-index Nasdaq daalde 2,8 procent tot 17.996,92 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.