Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
TSMC profiteert van groeiende vraag naar AI-chips
Beeld: TSMC

TSMC profiteert van groeiende vraag naar AI-chips

(ABM FN-Dow Jones) Taiwan Semiconductor Manufacturing heeft het afgelopen kwartaal de winst zien aantrekken, dankzij een sterke stijging van de vraag naar geavanceerde chips voor kunstmatige intelligentie. Dit bleek donderdag uit de cijfers van de Taiwanese fabrikant van halfgeleiders.

De omzet steeg met 40 procent naar 674 miljard Taiwanese dollar, omgerekend ruim 20,82 miljard dollar. In dollars bedroeg de stijging op jaarbasis 33 procent. Ten opzichte van een kwartaal eerder bedroeg de omzetstijging in Taiwanese dollar 14 procent.

De operationele winstmarge kwam uit op 42,5 procent. De nettowinst van 248 miljard Taiwanese dollar was 36 procent hoger dan een jaar eerder en 10 procent hoger dan het voorgaande kwartaal.

Outlook

TSMC rekent voor het derde kwartaal op een omzet van 22,4 miljard tot 23,2 miljard dollar. De operationele winstmarge zal naar verwachting uitkomen op 42,5 tot 44,5 procent, verwacht het bedrijf.

TSMC is ’s werelds grootste chipproducent en een belangrijke afnemer van de machines van het Nederlandse ASML. 

Update: om outlook toe te voegen. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.