Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Aziatische beurzen noteren in het rood
Beeld: ABM Financial News

Aziatische beurzen noteren in het rood

(ABM FN-Dow Jones) De Aziatische beurzen noteerden donderdagochtend overwegend flink lager, met als negatieve uitschieters de Japanse Nikkei index, met een daling van meer dan twee procent, en de KOSPI index in Seoel, met een verlies van anderhalf procent. 

De hoofdindices volgden daarmee het spoor van Wall Street van woensdagavond, waar hard gestegen techaandelen, vooral opgestuwd door de hooggespannen verwachtingen omtrent kunstmatige intelligentie, van de hand werden gedaan, om te worden ingewisseld voor meer rentegevoelige, defensieve, namen. 

De rotatie naar achterblijvers komt doordat beleggers optimistischer zijn geworden over renteverlagingen, wat gunstig zou moeten zijn voor kleinere bedrijven en ondernemingen met hogere financieringskosten. Volgens de FedWatch-tool is het nu zeer waarschijnlijk dat de Fed de rente in september zal verlagen.

"Na meevallende [Amerikaanse] inflatiecijfers en ‘dovish’ woorden van Fed-voorzitter Powell rekenen we in de VS [dit jaar] op drie renteverlagingen", zei ook investment manager Simon Wiersma van ING.

“En volgend jaar nog eens 3. Zolang de Amerikaanse economie geen signalen afgeeft die wijzen op een sterke afkoeling is er sprake van een 'Goldilocks' scenario. Een zachte landing van de economie waarbij de prijs van geld omlaag gaat en bedrijfswinsten verder zullen aantrekken”, voegde Wiersma toe. 

De olieprijzen stegen woensdagavond in New York, nadat bleek dat de olievoorraden in de VS waren gedaald waar gerekend werd op stabilisering. Een vat WTI-olie werd 2,6 procent duurder op 82,85 dollar. Vanochtend koerste de future met 0,7 procent verder omhoog.

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een min of meer vlakke opening. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.