Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Fed-bestuurder Waller zegt dat de Fed dichter bij een renteverlaging komt
Beeld: Federal Reserve

Fed-bestuurder Waller zegt dat de Fed dichter bij een renteverlaging komt

(ABM FN-Dow Jones) Fed-gouverneur Christopher Waller vindt dat de centrale bank "het moment nadert waarop een verlaging" van de rente gerechtvaardigd is, maar wil nog steeds meer bewijs dat de inflatie vertraagt voordat hij bereid is stappen te ondernemen. Dit zei de beleidsmaker tijdens een toespraak in Kansas City.

“Ik geloof dat de huidige gegevens consistent zijn met het bereiken van een zachte landing, en ik zal de komende maanden uitkijken naar gegevens om deze visie te ondersteunen. Hoewel we nog niet onze eindbestemming hebben bereikt, geloof ik dat we dichter bij het moment komen waarop een verlaging van de beleidsrente gerechtvaardigd is”, aldus Waller.

Uit de opmerkingen van Waller en de New Yorkse Fed-president John Williams in een afzonderlijk interview blijkt dat een renteverlaging in juli hoogst onwaarschijnlijk is.

De Fed lijkt wel klaar te staan om de rente al in september te verlagen, in het licht van de recente vertraging van de inflatie.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.