Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
ABN Amro Oddo start volgen Kendrion
Beeld: ABM Financial News

ABN Amro Oddo start volgen Kendrion

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO Oddo is gestart met het volgen van Kendrion met een Outperform advies en een koersdoel van 17,00 euro. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van de bank.

Dankzij de desinvestering van het grootste deel van de Automotive-tak kan Kendrion zich nu volledig richten op Industrial, waarmee het bedrijf hogere EBITDA-marges kan boeken en het minder afhankelijk is van specifieke klanten, aldus analist Martijn den Drijver.  

ABN AMRO Oddo verwacht op basis van de kostenreducties bij Kendrion een gemiddelde omzetgroei per jaar van 5,0 procent en een aangepaste EBITDA-marge van dicht bij de 17,0 procent voor de jaren 2023 tot en met 2027.

De desinvesteringen leiden volgens de bank ook tot een belangrijke daling van de schuld, waardoor er ruimte is voor aanvullende overnames en een hoger dividendrendement. Mochten overnames uitblijven, dan acht de bank een aandeleninkoop ook mogelijk.

ABN AMRO Oddo verwacht dat Kendrion op de beleggersdag in september voor 2028 een doelstelling voor de aangepaste EBITDA-marge van 17,0 procent aankondigt, volgens de bank een hoger percentage dan waar de markt van uit gaat.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Kuo meldt belang in Kendrion
  2. Er komt een vleugje fantasie in Kendrion

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Kendrion kopen verkopen

50% zegt kopen

2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.