Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Wall Street dichtbij records
Beeld: ABM Financial News

Wall Street dichtbij records

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stonden dinsdag overwegend hoger en leken op weg naar nieuwe records, aan het begin van een nieuw seizoen van bedrijfsresultaten. Er was wat minder enthousiasme over de grote techbedrijven en juist meer aandacht voor de minder bekende namen.

De S&P 500 index steeg 0,3 procent tot 5.648,20 punten, nagenoeg op het record van 5.648,41 punten. De Dow Jones-index steeg 1,6 procent tot 40.852,25 punten en technologie-index Nasdaq daalde 0,3 procent tot 5.647,80 punten. 

De industriële index van Dow Jones steeg ook naar het hoogste niveau ooit, mede dankzij koerswinst voor zorgverzekeraar UnitedHealth. Resultaten van twee grote banken droegen ook bij aan optimisme. De banken doen het goed omdat er weer meer overnames en fusies zijn. 

"De beurzen in de VS lijken enthousiast te zijn omdat Jerome Powell meer en meer vertrouwen heeft dat het pad op weg naar een inflatie van 2 procent is geëffend", zei Kevin Verstraete van online broker Lynx. Een renteverlaging laat vermoedelijk wel op zich wachten tot na de zomer, zeiden analisten van Jefferies.

Beleggers lijken zich al enkele dagen af te keren van mega-technologiebedrijven ten gunste van kleinere bedrijven. Volgens de expert van Lynx moeten beleggers de Russell 2000 index in de gaten houden. Deze index voor smallcaps steeg maandag bijna 2 procent "en lijkt bezig te zijn met een inhaalrace." 

Op economisch gebied boekte de Amerikaanse detailhandel in juni evenveel omzet als in mei, waar een daling was voorzien. De Amerikaanse importprijzen waren ook stabiel in mei. Daarnaast bleek het vertrouwen van Amerikaanse huizenbouwers nog iets te zijn gedaald in juli, terwijl de bedrijfsvoorraden in mei nog conform verwachting stegen. De importprijzen bleven in juni ten opzichte van de maand ervoor ook ongewijzigd, waar een daling was voorspeld.

De euro/dollar handelde dinsdag net onder de 1,0891, terwijl de olieprijzen daalden, mede door zorgen over de vraag in China. 

Bedrijfsnieuws

Bank of America en Morgan Stanley openden dinsdag de boeken. Tot nog toe zijn de resultaten van Amerikaanse financials veelal beter dan verwacht en maken vooral opmerkingen van CEO's het verschil in de beursreacties. 

Bank of America boekte minder winst, maar wel meer dan verwacht. De stroppenpot moest worden aangevuld met 1,5 miljard dollar, meer dan een jaar eerder en ook meer dan in het voorgaande kwartaal. Het aandeel steeg 5,6 procent.

Morgan Stanley boekte meer winst en meer omzet, dankzij groei van het beheerd vermogen. Het aandeel steeg 1,2 procent.

Zorgverzekeraar UnitedHealth overtrof de verwachtingen, maar verlaagde de outlook deels vanwege een cyberaanval. Het aandeel steeg 6 procent.

Macy's steeg 0,5 procent. Maandag ging het aandeel nog fors onderuit na het stuklopen van een overname door private-equity bedrijven.

Trump Media & Technology verloor 8 procent nadat het bedrijf de verkoop van bijna 38 miljoen gewone aandelen meldde. Het aandeel steeg maandag nog 31 procent.

Match Group steeg 8 procent nadat The Wall Street Journal meldde dat de activistische investeerder Starboard Value een belang van meer dan 6,5 procent heeft opgebouwd in het bedrijf dat bekend is van datingapps als Tinder en OkCupid. Starboard dringt aan op een verkoop als een ommekeer niet succesvol blijkt.  

Grote technologienamen deden een stap terug. Nvidia daalde 2,1 procent en ook Alphabet, Microsoft, AMD en Meta verloren terrein. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.