Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Futures voorspellen groene opening Wall Street
Beeld: ABM Financial News

Futures voorspellen groene opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een groene opening tegemoet. De futures op de S&P 500 noteerden rond lunchtijd tot 0,5 procent hoger.

Wall Street lag vrijdag op recordkoers, waarbij de Dow Jones index weer boven de 40.000 punten steeg. Richting het slot namen handelaren gas terug en zo sloten de Amerikaanse beurzen onder de hoogste stand van de dag en onder hun recordniveaus.

Maandag krijgt Wall Street opnieuw de kans om de all time highs aan te scherpen. Beleggers zullen kijken naar de mogelijke impact van de mislukte moordaanslag op oud-president Donald Trump dit weekend in Pennsylvania. Trump, opnieuw kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap, raakte daarbij lichtgewond.

Tot nog toe leidde de gebeurtenis niet tot een vlucht naar typische veilige haven beleggingen zoals schatkistpapier en goud. De dollar steeg aanvankelijk ten opzichte van de euro, maar inmiddels is de wisselkoers gestabiliseerd op 1,09. De Amerikaanse obligatierentes stegen maandag licht, net als de olieprijzen.

Crypto, waar Trump een voorstander van is, zat maandag wel flink in de lift. Bitcoin steeg zo'n 5 procent naar bijna 63.000 dollar.

Beleggers richten zich vermoedelijk op de perceptie van hoe de schietpartij van zaterdag de race tussen Trump en president Joe Biden zal beïnvloeden. De eerste reactie van de markt was echter gematigd, zeiden experts.

"Vanuit een puur marktperspectief zien we niet dat deze gebeurtenis een dramatisch kortetermijneffect heeft," zei Keith Lerner, co-chief investment officer en hoofdstrateeg bij Truist.

Marktkenners van OCBC zeiden dat de groeiende kans dat Trump de verkiezingen wint door sympathiestemmen juist zou kunnen bijdragen aan marktvolatiliteit op de korte termijn. Maar een overwinning van Trump is misschien geen "gloom and doom" scenario voor de markten, aldus OCBC.

Hoewel de gokmarkten tijdens het weekend meer inzetten zagen op een overwinning van Trump, was de algemene beweging in lijn met wat er te zien was na het slechte debat optreden van Biden op 27 juni.

Op macro-economisch vlak is het maandag vrij rustig in de VS, met alleen de activiteitsindex van de Empire State index.

Bedrijfsnieuws

De aandelen van Trump Media & Technology, waar Trumps mediaplatform Truth Social onderdeel van is, stegen maandag voorbeurs met liefst 63 procent in reactie op de gebeurtenissen dit weekend.

Aandelen gerelateerd aan cryptovaluta, zoals Coinbase, zaten maandag ook in de lift. Coinbase won 6 procent in de voorbeurshandel.

BlackRock steeg in de voorbeurshandel zo'n 1,2 procent na het openen van de boeken. In het afgelopen kwartaal steeg het beheerd vermogen met 13 procent naar 10,6 biljoen dollar, terwijl de aangepaste winst beter was dan verwacht.

Goldman Sachs komt later vanmiddag met resultaten.

Google-moeder Alphabet voert vergevorderde gesprekken om Wiz, een startup voor cyberbeveiliging, over te nemen voor circa 23 miljard dollar, schreef de Wall Street Journal. Alphabet steeg licht in de voorbeurshandel.

Apple steeg 1,6 procent voorbeurs. Uit voorlopige cijfers van International Data Corp zou blijken dat de leveringen van iPhones in het tweede kwartaal met 1,5 procent zijn gestegen op jaarbasis naar 45,2 miljoen stuks. Samsung zou in dezelfde periode bijna 54 miljoen toestellen hebben verkocht.

Super Micro Computer vervangt vanaf 22 juli Walgreens Boots Alliance in de Nasdaq 100 index. De aandelen van het chipbedrijf stegen voorbeurs met meer dan 2 procent.

Slotstanden

De S&P 500 won vrijdag 0,6 procent op 5.615,35 punten en de Dow Jones steeg met 0,6 procent tot 40.000,90 punten. De Nasdaq sloot op 18.398,45 punten. Dat was eveneens een stijging van 0,6 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.