Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Winstwaarschuwing Burberry
Beeld: ABM Financial News

Winstwaarschuwing Burberry

(ABM FN-Dow Jones) Burberry kreeg maandagochtend een flinke koersdreun te verwerken nadat het bedrijf een winstwaarschuwing gaf, de CEO verving en het dividend schrapte.

De luxefabrikant zei dat als de recente verkoopvertraging aanhoudt, er voor de eerste helft van dit jaar een operationeel verlies wordt verwacht en voor het hele jaar  een bedrijfswinst die lager is dan de huidige consensusverwachting.

Burberry schortte ook zijn dividend op en benoemde Joshua Schulman, die voorheen Michael Kors en Coach leidde, als nieuwe CEO. Jonathan Akeroyd treedt af “met onmiddellijke ingang in onderling overleg met de Raad van Bestuur”, voegde het bedrijf eraan toe.

Burberry zag de vergelijkbare winkelomzet in de twaalf weken tot 29 juni met 21 procent dalen. De retailomzet voor de periode bedroeg 458 miljoen pond. Naar regio beschouwd daalde de omzet met 16 procent in EMEA en met 23 procent in zowel Azië-Pacific als in Amerika.

Burberry wil ‘opnieuw verbinding te maken met ons kernklantenbestand’, het productaanbod herbalanceren door een breder aanbod van dagelijkse luxeproducten, de merkcommunicatie verfijnen, zijn website vernieuwen en kosten besparen.

Beleggers waren niet onder de indruk van de geplande verbeteringen en het aandeel verloor maandagochtend ruim 14 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: Amerikaanse luxeconsument kanarie in de kolenmijn

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BURBERRY GROUP LS-,0005 kopen verkopen

100% zegt verkopen

1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.