Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Aziatische beurzen noteren verdeeld
Beeld: ABM Financial News

Aziatische beurzen noteren verdeeld

(ABM FN-Dow Jones) De Hang Seng index koerste maandagochtend krap anderhalf procent lager, terwijl de beurs in Sydney juist ruim een half procent won. De Japanse beurs hield de deuren gesloten vanwege een feestdag. 

De markten reageren onder meer op de mislukte moordaanslag op voormalig president Donald Trump, afgelopen weekend in Pennsylvania. Trump, opnieuw kandidaat in de Amerikaanse presidentsverkiezingen, raakte bij de schietpartij tijdens een campagnebijeenkomst lichtgewond. 

In reactie op het nieuws over de aanslag steeg bitcoin zondag tot boven de 60.000 dollar en zaten ook andere cryptocurrencies zoals ethereum in de lift. Door de aanslag is de kans dat Trump wordt verkozen tot Amerikaans president in november verder gestegen. Op de politieke gokmarkt Polymarket stegen de winkansen van Trump naar 70 cent op een dollar, van 60 cent ervoor.

Volgens Amerikaanse media was de schutter, die werd gedood, de 20-jarige Thomas Mattew Crooks. Hij wordt omschreven als een eenling. De Amerikaanse futures noteren vanochtend licht in het groen.

Aziatische beleggers kregen vanochtend een tegenvallende groei van de Chinese economie te verwerken. Die groeide in het tweede kwartaal met 4,7 procent, waar economen gepolst door Reuters rekenden op 5,1 procent, na een groei van 5,3 procent in het eerste kwartaal. 

Ook de groei van de Chinese detailhandelsverkopen in juni op jaarbasis viel met 2,0 procent lager uit dan de verwachting van 3,3 procent. 

De Amerikaanse olie-future koerste vanochtend met 0,2 procent nipt hoger op 82,42 dollar per vat. 

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een licht lagere opening. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.