Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Update: JPMorgan overtreft verwachtingen
Beeld: ABM Financial News

Update: JPMorgan overtreft verwachtingen

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Chase heeft in het afgelopen kwartaal de verwachtingen overtroffen, daarbij geholpen door sterke resultaten bij de afdeling investment banking en het belang in Visa. Dit bleek vrijdag uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse zakenbank.

CEO Jamie Dimon zei in een toelichting dat "het bedrijf goed heeft gepresteerd in het tweede kwartaal, wat een nettowinst opleverde van 13,1 miljard dollar en een rendement op het aandelenvermogen van 20 procent". Dat is exclusief de winst op aandelen Visa, een bijdrage aan de Firm's Foundation en bepaalde effectenverliezen.

De inkomsten van JPMorgan zijn gestegen naar bijna 51 miljard dollar, waar de markt rekening hield met 49,9 miljard dollar.

JPMorgan Chase boekte in het afgelopen kwartaal een nettowinst van 18,1 miljard dollar, ofwel 6,12 dollar per aandeel, waar door analisten rekening werd gehouden met 5,88 dollar per aandeel.

Aangepast voor bijzondere posten ter waarde van 5 miljard dollar, bedroeg de winst van de bank 13,1 miljard dollar, of 4,40 dollar per aandeel. Dat was een daling van 9 procent op jaarbasis. 

In een toelichting op de resultaten waarschuwde CEO Dimon vrijdag dat de bank zich concentreert op bescherming tegen toenemende geopolitieke risico's en inflatie. Hij herhaalde ook zijn standpunt dat hij denkt dat de rente hoger kan blijven dan sommige economen hebben voorspeld.

"Marktwaarderingen en credit spreads lijken een vrij gunstig economisch vooruitzicht te weerspiegelen," zei Dimon. "Maar er liggen nog steeds meerdere inflatoire krachten voor ons", aldus de topman.

Het aandeel JPMorgan Chase noteerde vrijdag toch meer dan 2 procent lager.

Update: om toelichting Dimon en koers toe te voegen.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. JPMorgan nog iets positiever over nettorentebaten
  2. Slotcall: even was 900 binnen handbereik, maar Wall Street verpest het feest

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JPMorgan Chase & Co kopen verkopen

50% zegt kopen

4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.