Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Futures signaleren vlakke opening Wall Street
Beeld: NYSE

Futures signaleren vlakke opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag naar verwachting vooralsnog een vlakke opening tegemoet.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,1 procent in het groen. De Nasdaq lijkt juist iets lager te gaan openen.

Tussen nu en de opening komen echter nog vier grote banken met cijfers en staan de producentenprijzen nog op de agenda. Dit kan de openingsindicatie nog flink doen bewegen.

Donderdag beleefde de S&P 500 de slechtste sessie sinds april en werd omlaag getrokken door de rotatie van beleggers uit grote techaandelen naar small caps.

De stap van beleggers uit technologieaandelen werd donderdag onder meer gestimuleerd door een rapport over de inflatie in juni. Dat bleek beter dan verwacht. Het gevolg was dat beleggers roteerden naar die delen van de markt die het meest zouden profiteren van renteverlagingen door de Federal Reserve. 

Zo steeg onder meer de Russell 2000 met 3,6 procent. ‘"Dit betekent dat de aandelenrally niet stopt, maar zich verbreedt, zoals we verwachtten voor de tweede helft van dit jaar", aldus investment manager Simon Wiersma van ING.

Mary Daly, voorzitter van de Federal Reserve van San Francisco, verwacht dat renteverlagingen binnenkort gerechtvaardigd zullen zijn. "Met de informatie die we tot nu toe over de economie hebben ontvangen, acht ik het waarschijnlijk dat enkele beleidsaanpassingen gerechtvaardigd zullen zijn", zei Daly.

Analist Lindsay Rosner van Goldman Sachs sprak van een cruciaal inflatie-rapport, dat het vertrouwen van de Fed versterkt dat de inflatie nog steeds in de goede richting beweegt. Zij merkte op dat sterke macrocijfers plaats hebben gemaakt voor 'koelere' data, zoals de inflatiecijfers en het banenrapport van vorige week. Op basis van deze data voorspelt de analist een renteverlaging door de Fed in september.

Voorbeurs staan de cijfers van Blackrock, Citigroup, JPMorgan en Wells Fargo op de agenda en om half drie de producentenprijzen. Ten slotte staan nog de voorlopige cijfers over het consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan op de rol.

De olieprijzen stegen vrijdag. Een vat WTI-olie werd 1,1 procent duurder op 83,56 dollar. De rentes herstelden wat na de dalingen van gisteren en steeg de euro/dollar naar 1,0887.

Bedrijfsnieuws

JPMorgan Chase noteerde iets lager voorbeurs in afwachting van de cijfers. Analisten op Wall Street verwachten dat de bank een winst zal boeken van 5,88 dollar per aandeel, vergeleken met 4,75 dollar een jaar eerder. Belangrijke kwesties voor beleggers zullen de kapitaalplannen van de bank zijn, de impact van nieuwe regelgeving en de nettorentebaten, die worden ingeschat op 22,78 miljard dollar, een stijging ten opzichte van 21,78 miljard dollar een jaar eerder.

Citigroup en Wells Fargo zullen ook vóór de openingsbel kwartaalcijfers bekendmaken. Citigroup daalde 0,2 procent in de premarket-handel en Wells Fargo stond eveneens licht onder druk.

Tesla daalde voor de openingsbel 1,1 procent. UBS verlaagde het advies voor Tesla naar Verkopen, maar verhoogde wel het koersdoel van 147 naar 197 dollar. De aandelen daalden donderdag met 8,4 procent en dit maakte een einde aan een 11-daagse winstreeks. Een rapport van Bloomberg op donderdag zei dat de fabrikant van elektrische voertuigen zijn introductiemoment van de robotaxi-uitstelde. Volgens Dow Jones Market Data was de daling donderdag de grootste procentuele daling van het aandeel sinds 25 januari.

Nvidia, dat donderdag met 5,6 procent daalde, steeg voorbeurs met 0,8 procent. 

De Europese Commissie heeft socialmediabedrijf X, het oude Twitter, laten weten dat het zich niet houdt aan de regels. X overtreedt de zogeheten Digital Services Act, aldus de Commissie. Dit kan een boete opleveren van 6 procent van de jaaromzet. X krijgt nu eerst de ruimte om te reageren op de aantijgingen uit Brussel.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index daalde donderdag 0,9 procent tot 5.584,54 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 39.753,75 punten en de Nasdaq noteerde 2,0 procent lager op 18.283,41 punten.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.