Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Europese Commissie: X overtreedt regels in Europa
Beeld: ABM Financial News

Europese Commissie: X overtreedt regels in Europa

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie heeft socialmediabedrijf X, het oude Twitter, laten weten dat het zich niet houdt aan de regels. Dit meldde de Commissie vrijdag

X overtreedt de zogeheten Digital Services Act, aldus de Commissie op basis van een diepgaand onderzoek. X zou niet transparant zijn over commerciële uitingen op het platform en onderzoekers onvoldoende toegang tot data geven.

Ook merkte de Commissie op dat de 'verified' status op X door iedereen kan worden aangevraagd, wat misbruik in de hand werkt.

Tot slot meent Brussel dat X gebruik maakt van zogeheten 'dark patterns', die gebruikers onbewust aanzetten om in actie te komen.

X krijgt nu de kans om op de aantijgingen van de Commissie te reageren.

Mocht de Commissie uiteindelijk beslissen dat X inderdaad de regels overtreedt, dan kan een boete worden opgelegd gelijk aan 6 procent van de jaaromzet van het bedrijf van Elon Musk.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.