Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Europese beurzen hoger rond middaguur
Beeld: Deutsche Börse AG

Europese beurzen hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden vrijdag hoger in een markt die zich vooralsnog laat leiden door het positievere rentesentiment voor de VS, terwijl vandaag de eerste grote Amerikaanse banken met kwartaalcijfers komen.    

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde vrijdag rond het middaguur een plus van 0,1 procent op 523,30 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,2 procent naar 18.573,55 punten. De Franse CAC 40 noteerde een winst van 0,6 procent met een stand van 7.671,25 punten. De Britse FTSE steeg 0,2 procent naar 8.238,83 punten. 

Belangrijkste drijfveer voor de plussen op de Europese aandelenmarkten zit 'm ook vrijdag in het gegroeide vertrouwen in een renteverlaging door de Federal Reserve in september, nadat de nieuwste inflatiedata in juni een bemoedigend beeld gaven.

Vanmiddag kan in principe de publicatie van de Amerikaanse producentenprijzen over juni van belang worden. 

Daarnaast publiceren onder andere Citigroup en Wells Fargo kwartaalcijfers.

Olie werd vrijdag duurder. Een augustus-future West Texas Intermediate noteerde 1,1 procent in het groen op 83,50 dollar, terwijl voor een september-future Brent 86,14 dollar werd betaald, een stijging van 0,9 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0884. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0867 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0866 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Ericsson boekte het afgelopen kwartaal een 7 procent lagere omzet van 59,8 miljard Zweedse kroon, ofwel 5,2 miljard euro. Onder de streep resteerde een nettoverlies van 11,0 miljard kroon, in vergelijking met een verlies van 600 miljoen kroon een jaar eerder. Het concern verwacht dat de marktomstandigheden dit jaar uitdagend zullen blijven, omdat de investeringen in India verder vertragen, maar de omzet zou in de tweede helft een impuls moeten krijgen naarmate de leveringen in Noord-Amerika op gang komen, zei het bedrijf. De koers steeg 4,3 procent, omdat de cijfers beter waren dan de markt had verwacht.

Online supermarkt Ocado zal volgens Deutsche Bank over de eerste jaarhelft een positieve EBITDA in alle divisies laten zien, waarmee de onderneming de trend uit 2023 doorzet. De bank verwacht een aanhoudende robuuste groei van de omzet met 8 procent. De koers liep 3,9 procent op.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag naar verwachting een iets hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,1 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index daalde donderdag 0,9 procent tot 5.584,54 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 39.753,75 punten en de Nasdaq noteerde 2,0 procent lager op 18.283,41 punten.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CAC 40 kopen verkopen

100% zegt verkopen

1 stemmen

DAX kopen verkopen

100% zegt verkopen

1 stemmen

PSI kopen verkopen

100% zegt verkopen

1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.