Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Valuta: euro trekt aan
Beeld: ABM Financial News

Valuta: euro trekt aan

(ABM FN-Dow Jones) De euro is vrijdag op weg naar de 1,09 dollar, waar het ook donderdag al zeer dicht tegenaan noteerde, in een mark die met de meeste recente inflatie van de VS over juni aanzienlijk meer vertrouwen heeft in een renteverlaging door de Fed in september én in december. 

"De kans voor een renteverlaging voor september lag donderdag tegen 15.00 uur, krap een half uur na de publicatie van de Amerikaanse inflatie over juni, op 98 procent", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury vrijdag tegen ABM Financial News. Eerder op de dag werd de kans op een verlaging in september ingeschat op 74 procent.

Belangrijkste punt van aandacht voor vrijdag is volgens Erdmann de ontwikkeling van de Amerikaanse producentenprijzen in juni, normaal gesproken voor de valutamarkt veel minder een 'floor filler' dan de trend in de consumentenprijzen.

Mary Daly, voorzitter van de Fed van San Francisco, ziet dankzij de nieuwe inflatiedata van de VS een renteverlaging in het verschiet, maar gaf geen tijdsindicatie in haar toelichting tegenover de pers. 

Volgende week gaat de aandacht maandag uit naar de groei van de economie van China over het tweede kwartaal, dinsdag naar de Duitse ZEW-index en woensdagavond naar het Beige Book van de Fed, dat twee weken verschijnt voor het rentebesluit van eind juni waar geen renteverlaging voor wordt verwacht.      

De aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen in november kunnen volgens analisten gevolgen hebben voor de Amerikaanse inflatie. 

The Wall Street Journal stelde uit een eigen onderzoek onder professionals en academici vast dat een kleine meerderheid verwacht dat bij een terugkeer van Donald Trump naar het Witte Huis de inflatie in de VS weer oploopt, omdat hij immigranten wil weren en importheffingen wil verhogen. 

De euro noteerde vrijdag 0,2 procent hoger op 1,0889 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent lager op 0,8412 Britse pond. Het Britse pond steeg 0,3 procent en noteerde op 1,2944 dollar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.