Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Aantal faillissementen omhoog
Beeld: ABM Financial News

Aantal faillissementen omhoog

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal faillissementen is in juni in Nederland gestegen. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag.

Gecorrigeerd voor zittingsdagen werden er 373 bedrijven failliet verklaard, in vergelijking met 336 bedrijven in mei, een toename van 11 procent. In juni 2023 werden 298 bedrijven failliet verklaard.

In het eerste halfjaar van 2024 zijn er 40 procent meer bedrijven failliet verklaard dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het aantal faillissementen was ook hoger dan in dezelfde periode van de laatste drie jaar voor corona, van 2017 tot en met 2019.

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in juni 349 bedrijven en instellingen, inclusief eenmanszaken. failliet verklaard. 

Van alle bedrijfstakken had de bouwnijverheid het grootste aantal faillissementen, namelijk 54. Dat is 29 procent meer dan in mei. De bouw behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in juni de meeste faillissementen uitgesproken in de sector horeca.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.