Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Wall Street koerst af op lager slot
Beeld: ABM Financial News

Wall Street koerst af op lager slot

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden donderdag lager met nog een paar uur handel te gaan, nadat beleggers zich afwendden van grote techbedrijven en de zogenaamde Magnificant Seven allen fors lager noteerden. 

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,8 procent tot 5.587,20 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 39.773,21 punten en de Nasdaq noteerde 1,8 procent lager op 18.316,07 punten.

De markt haalde steun uit positieve inflatiecijfers, waaruit bleek dat de consumentenprijzen in de VS in juni op jaarbasis met 3,0 procent zijn gestegen, tegen 3,3 procent een maand eerder, terwijl economen rekenden op een inflatie van 3,1 procent.

Analist Lindsay Rosner van Goldman Sachs sprak van een cruciaal rapport, dat het vertrouwen van de Fed versterkt dat de inflatie nog steeds in de goede richting beweegt. Zij merkte op dat sterke macro-cijfers plaats hebben gemaakt voor 'koelere' cijfers, zoals de inflatiecijfers en het banenrapport van vorige week. De data voorspellen een renteverlaging door de Fed in september, zei Rosner.

De Amerikaanse tienjaarsrente daalde 10 basispunten tot 4,180 procent, terwijl de tweejaarsrente 13 basispunten lager noteerde op 4,496 procent.

Op macro-economisch vlak werd tevens bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS vorige week is gedaald met 17.000 tot 222.000 aanvragen, terwijl de markt rekende op 236.000 nieuwe aanvragen.

Olie noteerde 0,6 procent hoger op 82,56 dollar per vat. Het Internationaal Energieagentschap heeft zijn prognose voor de groei van de vraag naar olie in 2025 naar beneden bijgesteld en de ramingen van het aanbod verhoogd, een scenario dat zou kunnen leiden tot een overschot op de markt.

De euro/dollar noteerde op 1,0867. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0891 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0830 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de VS een tweetal publicaties op de agenda. Voorbeurs verschijnen de producentenprijzen, gevolgd door het consumentenvertrouwen later op de dag.

Bedrijfsnieuws

De zogenaamde Magnificent Seven noteerden donderdag fors lager. Apple verloor 2,3 procent, Amazon daalde 2,6 procent en Alphabet noteerde 2,7 procent lager. Meta verloor 4,0 procent, Microsoft leverde 2,4 procent in en Nvidia zag 4,7 procent van zijn koers vervliegen. Tesla noteerde, na elf dagen op rij hoger te zijn geëindigd, 6,0 procent lager.

Tesla kwam onder druk te staan, na berichten dat de geplande onthulling van zijn robotaxi is uitgesteld tot oktober. 

De toezeggingen van Apple om mobiele portemonnees en betaaldiensten van derden toe te laten op zijn iPhones die draaien op iOS, komen volledig tegemoet aan de zorgen van de Europese Unie dat de iPhone-maker de concurrentie belemmert. Dit meldde de Europese Commissie donderdag. De toezichthouder opende het onderzoek in 2020.  

PepsiCo noteerde vrijwel vlak. De dranken- en snackproducent verlaagde de outlook voor 2024 licht bij de tweede kwartaalcijfers, die vooral qua omzet teleurstelden.

Delta Air Lines handhaafde donderdag de outlook voor heel 2024, maar de verwachting voor het derde kwartaal viel tegen, net als de winst in het afgelopen kwartaal. Het aandeel daalde 5,4 procent.

Pfizer steeg 1,2 procent, nadat de farmareus aankondigde dat het een stap voorwaarts heeft gezet in de ontwikkeling van een pil tegen obesitas.

Costco heeft zijn jaarlijkse lidmaatschapsgeld voor het eerst sinds 2017 verhoogd. Het aandeel steeg 3,6 procent.

Conagra daalde 2,2 procent. In het afgelopen vierde kwartaal viel de omzet tegen. Ook de outlook voor het nieuwe boekjaar stelde teleur.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.