Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Beursblik: inflatiecijfers geven Fed meer vertrouwen
Beeld: Federal Reserve

Beursblik: inflatiecijfers geven Fed meer vertrouwen

(ABM FN-Dow Jones) De verrassend gunstige inflatiecijfers uit de VS over de maand juni zouden het vertrouwen van de Federal Reserve moeten versterken dat de inflatie op weg is naar de doelstelling van 2 procent die de centrale bank ambieert. Dit zeiden economen van ING donderdag in reactie op de data.

Dit rapport ondersteunt duidelijk het argument dat de Fed het monetaire beleid iets kan gaan versoepelen van "restrictief" naar "iets minder restrictief" tijdens de komende vergaderingen, zeiden de experts.

"De kans op een renteverlaging in september neemt toe en dat geldt ook voor onze overtuiging dat de Fed de rente dit jaar drie keer zal verlagen in plaats van slechts twee keer zoals de markten verwachten", aldus ING.

Een renteverlaging in juli blijft echter hoogst onwaarschijnlijk, volgens de bank. Tussen nu en september verwacht ING meer bewijs van een afkoelende banenmarkt en een vertragende groei van de consumentenbestedingen.

"Omdat de Fed een recessie wil vermijden en de beoogde "zachte landing" wil realiseren, denken we dat de bijeenkomst in Jackson Hole eind augustus de plaats zal zijn waar de Fed een duidelijker signaal zal afgeven dat renteverlagingen eraan komen", aldus de bank.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Daniël 11 juli 2024 16:37
    quote:

    M357 schreef op 11 juli 2024 15:58:

    Hoezo? De core inflatie is 0,1% gestegen!
    De kerninflatie, die is gecorrigeerd voor voedsel- en energieprijzen, bedroeg 3,3 procent (juni) op jaarbasis tegen 3,4 procent een maand eerder (mei). Er was door economen gerekend op een onveranderd cijfer van 3,4 procent.

    Ik heb het officiële rapport uit de VS niet bekeken, maar volgens dit bericht op de IEX site is de 'core inflation' juist 0,1% gedaald terwijl een stabiel cijfer werd verwacht?
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.