Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Wall Street licht lager in aanloop naar inflatiecijfers
Beeld: ABM Financial News

Wall Street licht lager in aanloop naar inflatiecijfers

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vooralsnog een lichtrode opening tegemoet. De futures op de S&P 500 noteerden rond lunchtijd 0,1 procent lager.

Woensdag wisten de S&P 500 en Nasdaq opnieuw de records aan te scherpen.

"Ondanks alle scepsis en waarschuwingen voor een mogelijk einde aan de rally op de wereldwijde aandelenbeurzen gaat de recordjacht vrolijk verder", zag Simon Wiersma van ING.

De investment manager wees ook op de mooie plussen voor de Dow en de Russell 2000-index, die ruim een procent stegen.

"Vooral dat laatste is een signaal dat de rally zich wat lijkt te verbreden naar mid- en smallcapaandelen. Die zijn dit jaar flink achtergebleven en hebben nog wat in te halen", aldus Wiersma.

Wall Street is donderdag in afwachting van belangrijke inflatiecijfers uit de Verenigde Staten. Gerekend wordt op een inflatie op jaarbasis van 3,1 procent in juni, tegenover 3,3 procent in mei. De kerninflatie zou stabiel zijn gebleven op 3,4 procent.

Op maandbasis zouden de consumentenprijzen met 0,1 procent zijn gestegen, na een vlakke prijsontwikkeling in mei. De kernprijzen zouden in juni in een stabiel tempo zijn gestegen met 0,2 procent.

Eerder deze week legde Fed-voorzitter Jerome Powell de basis voor een renteverlaging na de zomer in zijn verklaringen voor het Amerikaanse Congres. Volgens Powell betekent een afkoelende arbeidsmarkt dat een potentiële bron van inflatoire druk is afgenomen.

In dat kader is er op macro-economisch vlak vanmiddag ook aandacht voor de wekelijkse steunaanvragen in de VS.

De euro/dollar handelde rond lunchtijd 0,2 procent hoger op 1,0849. De Amerikaanse obligatierentes stabiliseerden in aanloop naar de inflatiecijfers.

De olieprijzen stegen licht. Het Internationaal Energieagentschap heeft zijn prognose voor de groei van de vraag naar olie in 2025 naar beneden bijgesteld en de ramingen van het aanbod verhoogd, een scenario dat zou kunnen leiden tot een overschot op de markt.

Bedrijfsnieuws

De toezeggingen van Apple om mobiele portemonnees en betaaldiensten van derden toe te laten op zijn iPhones die draaien op iOS, komen volledig tegemoet aan de zorgen van de Europese Unie dat de iPhone-maker de concurrentie belemmert. Dit meldde de Europese Commissie donderdag. De toezichthouder opende het onderzoek in 2020. Het aandeel daalde licht in de voorbeurshandel.

PepsiCo stond in de voorbeurshandel onder druk. De dranken- en snackproducent verlaagde de outlook voor 2024 licht bij de tweede kwartaalcijfers, die vooral qua omzet teleurstelden.

Delta Air Lines handhaafde donderdag de outlook voor heel 2024, maar de verwachting voor het derde kwartaal viel tegen, net als de winst in het afgelopen kwartaal. Het aandeel daalde voorbeurs met bijna 8 procent.

Wall Street

De Amerikaanse beurzen zijn woensdag hoger geëindigd. De S&P 500 index steeg 1,0 procent tot 5.633,91 punten, de Dow Jones index won 1,1 procent op 39.721,36 punten en de Nasdaq sloot 1,2 procent hoger op 18.647,45 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.