Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Europese beurzen hoger rond middaguur
Beeld: Deutsche Börse AG

Europese beurzen hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden donderdag hoger, nu er iets meer vertrouwen in de markt is in een renteverlaging later dit jaar door de Federal Reserve, nadat voorzitter Jerome Powell de arbeidsmarkt van de VS niet meer als een inflatierisico ziet.     

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde donderdag rond het middaguur een plus van 0,4 procent op 521,20 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,2 procent naar 18.449,95 punten. De Franse CAC 40 noteerde een winst van 0,6 procent met een stand van 7.616,17 punten. De Britse FTSE steeg 0,3 procent naar 8.219,50 punten.

Daags na de optredens van Powell voor het Amerikaanse Congres staan donderdag de Amerikaanse inflatiecijfers over juni op de agenda. Iedere afwijking van de verwachtingen kan leiden tot een beweging in de financiële markten.

Olie werd donderdag duurder. Een augustus-future West Texas Intermediate noteerde 0,2 procent in het groen op 82,22 dollar, terwijl voor een september-future Brent 85,27 dollar werd betaald, een stijging van eveneens 0,2 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0846. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0834 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0826 op de borden.

Bedrijfsnieuws

RBC Capital Markets heeft de waardering Anglo American verlaagd van Outperform naar Sectorperform naar aanleiding van de brand in de mijn in Grosvenor. RBC raamt de reparatiekosten op 500 miljoen dollar met een uitval aan productie van circa 12 maanden. De koers kreeg er 0,3 procent bij.

Het Spaanse olie- en gasconcern Repsol bracht woensdag nabeurs in een update een lagere margeverwachting uit die volgens RBC Capital Markets lager ligt dan waar de consensus rekening mee houdt.De koers zakte 2,4 procent.

Barry Callebaut heeft in de afgelopen negen maanden veel meer omzet behaald, ondanks dat de volumes slechts nauwelijks stegen. De aanzienlijke stijging van de cacaoprijzen zorgde in deze periode voor een omzetgroei van 16,3 procent tot 7,3 miljard Zwitserse frank. Barry Callebaut herhaalde donderdag de outlook voor dit boekjaar. Daarbij waarschuwde het bedrijf voor "een hoogst uitdagende aanvoer en vraag". De fabrikant liet weten dat er aanvullende financiering is zeker gesteld, vanwege de hogere kasbehoeften. De inkoopkosten zijn ook hard gestegen door de hogere cacaoprijzen. De koers verloor 9,6 procent.

JPMorgan Research heeft het advies voor Wolters Kluwer verlaagd van Overwogen naar Neutraal, maar het koersdoel verhoogd van 158,00 naar 163,00 euro. De koers daalde 2,2 procent.

ING heeft het koersdoel voor Sofina verlaagd van 450,00 naar 295,00 euro, maar met handhaving van het koopadvies. De koers daalde 0,6 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag naar verwachting een vlakke opening tegemoet.

De toonaangevende S&P 500 index steeg woensdag 1,0 procent tot 5.633,91 punten, de Dow Jones index won  1,1 procent op 39.721,36 punten en de Nasdaq sloot 1,2 procent hoger op 18.647,45 punten. Voor S&P en Nasdaq betekenden de slotnoteringen van woensdag nieuwe records.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CAC 40 kopen verkopen
DAX kopen verkopen
PSI kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.