Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Valuta: euro licht omhoog
Beeld: ABM Financial News

Valuta: euro licht omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag licht hoger ten opzichte van de koers een etmaal eerder. Vandaag zijn alle ogen gericht op de Amerikaanse consumentenprijzen over juni.

"Een lager dan verwachte inflatie zal zorgen voor een lagere dollar, zo is onze verwachting", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News.

De verwachting is dat de inflatie van de VS in juni op maandbasis 0,1 procent bedroeg. Op jaarbasis wordt uitgegaan van een prijsstijging met 3,1 procent tegen een plus van 3,3 procent in mei. De kerninflatie komt op maandbasis naar verwachting uit op 0,2 procent, gelijk aan een maand eerder, en op jaarbasis op 3,4 procent, net als in mei.

Na het optreden van voorzitter Jerome Powell van de Fed in het Amerikaanse Congres, is de verwachte kans dat de Fed in september de rente verlaagd iets minder dan 70 procent.

Van der Meer verwacht dat de euro de komende maanden, tot aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen richting de 1,09 dollar koerst. Daarna verwacht de handelaar een herstel van de Amerikaanse munt. "Ondertussen bevindt de euro zich nog altijd wel in een smalle bandbreedte waarbij opvalt dat de dollar nog altijd feller reageert op data en gebeurtenissen dan de euro", aldus Van der Meer donderdag.

De euro noteerde donderdag 0,2 procent hoger op 1,0851 dollar. De Europese munt noteerde vlak op 0,8427 Britse pond. Het Britse pond steeg 0,2 procent en noteerde op 1,2879 dollar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.