Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
JPMorgan haalt Wolters Kluwer van de kooplijst
Beeld: Wolters Kluwer

JPMorgan haalt Wolters Kluwer van de kooplijst

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Research heeft het advies voor Wolters Kluwer verlaagd van Overwogen naar Neutraal, maar het koersdoel verhoogd van 158,00 naar 163,00 euro. Dit bleek donderdag uit een analistenrapport van de zakenbank.

De bank stelde in het rapport vast dat Wolters Kluwer het dit jaar weer beter heeft gedaan dan de markt. Daar staat wat de analisten betreft tegenover dat de onderneming het nu iets lastiger krijgt in de volgende fase van marktherstel die zich aandient in de investeringscyclus.

De bank geeft momenteel de voorkeur aan sectorgenoot RELX. Daar stijgt de autonome omzetgroei van 6 naar 7 procent, verwacht JPMorgan, terwijl de groei bij Wolters Kluwer 6 procent blijft.

Daarbij verwacht JPMorgan dat RELX het op het vlak van kunstmatige intelligentie beter zal doen dan Wolters Kluwer.

Opvallend is de verwachting van de Amerikanen dat het bij RELX rekening houdt met een verkoop van de divisie Exhibitions.

Het advies van JPMorgan voor RELX is Overwogen en het aandeel geldt als een sectorfavoriet. Het koersdoel is 42,50 Britse pond.

Het aandeel Wolters Kluwer noteerde donderdag op een groen Damrak 0,8 procent lager op 154,05 euro. RELX steeg 0,3 procent naar 42,84 euro. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RELX kopen verkopen
Wolters Kluwer kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.