Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Wall Street scherpt records verder aan
Beeld: ABM Financial News

Wall Street scherpt records verder aan

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag hoger gesloten met nieuwe records voor de S&P 500 en de Nasdaq, na de terugkeer van Fed-voorzitter Jerome Powell voor het Congres, ditmaal voor een commissie van het Huis van Afgevaardigden.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 1,0 procent tot 5.633,91 punten, de Dow Jones index won  1,1 procent op 39.721,36 punten en de Nasdaq sloot 1,2 procent hoger op 18.647,45 punten.

De S&P 500 passeerde voor het eerst de drempel van 5.600 punten en sloot voor de 37ste keer dit jaar op recordniveau, terwijl de Nasdaq voor de 27ste keer dit jaar op recordhoogte sloot.

Tijdens de tweede dag van getuigenissen hield Powell vast aan zijn script door te zeggen dat de hoge inflatie niet het enige risico is waarmee de Amerikaanse economie wordt geconfronteerd. "Er zijn ook risico's verbonden aan het precies goed timen van de renteverlagingen", zei hij.

Dinsdag verklaarde hij voor de Senaat dat er meer verbetering van de inflatie nodig is voordat de Fed de rente kan verlagen.

Hoewel Powell zei dat hij geen signalen wilde afgeven over de timing van een renteverlaging, zeiden veel economen dat ze meer vertrouwen hebben gekregen in hun voorspelling voor een renteverlaging in september.

Ryan Sweet, hoofdeconoom in de VS van Oxford Economics, is zo'n econoom en zei dat de centrale bank duidelijk dichter bij een renteverlaging komt.

Wat er daarna gaat gebeuren hangt volgens de econoom af van de presidentsverkiezingen. "Degene die het Witte Huis wint zal van grote invloed zijn op de vraag of de centrale bank de rente moet blijven versoepelen, pauzeren of zelfs verhogen", zei Sweet.

De Amerikaanse tienjaarsrente daalde 2 basispunten tot 4,278 procent, terwijl de tweejaarsrente stabiel noteerde op 4,628 procent.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de VS vorige week is gedaald met 0,2 procent. De marktindex daalde van 206,5 naar 206,1.

De groothandelsvoorraden in de VS zijn mei op maandbasis conform de verwachting gestegen met 0,6 procent, terwijl op jaarbasis sprake was van een daling met 0,5 procent.

De augustus-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 0,69 dollar, ofwel 0,9 procent, hoger op 82,10 dollar. Uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald.

De euro/dollar noteerde op 1,0826. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0829 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0812 op de borden. 

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de VS de wekelijkse steunaanvragen op de agenda en inflatiecijfers. De markt rekent voor juni op een daling van de inflatie op jaarbasis naar +3,1 procent van +3,3 procent in mei. De kern-inflatie zal verwachting ongewijzigd noteren op +3,4 procent.

Bedrijfsnieuws

Apple sloot dinsdag op een marktwaarde van meer dan 3,5 biljoen dollar en vestigde daarmee een record. Het aandeel steeg woensdag circa 1,5 procent.

Ook Nvidia presteerde sterk. Op maandag en dinsdag kwam er alweer 4 procent bij en beleggers lijken op zoek naar nieuwe records. Woensdag noteerde het aandeel ongeveer 2,5 procent hoger.

Taiwan Semiconductor meldde een fors hogere omzet in juni. Het aandeel, dat tevens in de VS is genoteerd, steeg 3,4 procent.

Tesla sloot dinsdag voor de tiende dag op rij met winst en steeg woensdag ongeveer 1,0 procent.

3M noteerde 1,3 procent hoger, nadat de maker van Post-Its meldde dat CFO Monish Patowala na vier jaar ontslag nam, twee maanden na de benoeming van de nieuwe CEO Bill Brown.

Smart Global boekte in het derde kwartaal weer winst en rekent dit jaar op meer omzet dan eerder gedacht. Het aandeel won circa 25 procent.

LegalZoom.com verlaagde zijn omzetverwachting dinsdag en ziet CEO Dave Wernikoff vertrekken. Het aandeel daalde bijna 25 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.